Megane (2007)

7,0 details

  • 106 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Japan
106 Min Japan

Taeko (Satomi Kobayashi), een jonge Japanse vrouw ontsnapt aan de drukte van de stad en vlucht naar het eiland Okinawa waar ze een excentrieke groep mensen ontmoet. Gek genoeg dragen ze allemaal een bril. Ze komt erachter dat de excentriekelingen al hun tijd besteden aan 'twilighting'. Aangezien er niks anders te doen is op het eiland, besluit Taeko uiteindelijk om 'twilighting' een kans te geven. De dagen worden gevuld met breien, eten en een aparte manier van ochtendgymnastiek.

Regie
Naoko Ogigami
Cast
Ryo Kase, Satomi Kobayashi, Ken Mitsuishi, Mikako Ichikawa, Masako Motai, Hiroko Yakushimaru.
Release
22.09.2007
Release NL
09.07.2009
Release DVD
17.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Naoko Ogigami | Cast: Satomi Kobayashi (Taeko), Ken Mitsuishi (Yuji), Masako Motai (Sakura) en Mikako Ichikawa (Haruna) | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2007

De gehaaste professor Taeko probeert het bereik van haar mobiele telefoon en daarmee haar hectische leven even te ontvluchten door een bezoek te brengen aan een utopisch, zonovergoten eiland in het zuiden van Japan. Megane (dat ‘bril’ betekent) is een rustige, bijna hypnotiserende film met te veel herhalingen.

Taeko huurt een kamer bij de excentrieke Yuji, die een klein logement heeft waar hij liever niet te veel klanten krijgt. Dat kan hij, naar eigen zeggen, niet aan. Elke lente krijgt Yuji hulp van de veel oudere Sakura, plaatselijk geliefd om haar geschaafde ijs. Taeko moet aanvankelijk niets hebben van de eigenaardige levenswijze van de eilandbewoners. Die leven naar de wetten van de seizoenen en doen aan ruilhandel in plaats van dat ze met geld betalen. Zo wordt Taeko elke ochtend door hen gewekt om haar een goede dag te wensen, waarna een groep eilandbewoners een ‘dankdans’ uitvoert op het strand. Langzaam, heel langzaam ziet Taeko in dat hun levenswijze, die lijnrecht tegenover die van haar en die van onze moderne, westerse wereld staat, een spirituele, hypnotiserende werking kan hebben. “Als je maar geduld hebt”, zegt Sakura.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Megane

acties