6,5 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Nederland
94 Min Nederland

In een wereld waarin een mensenleven maar één dag duurt en waar elke daad éénmalig is, worden Benny en Gini zo verliefd op elkaar dat één dag niet lang genoeg is. Er is een uitweg: als je naar de hel gaat, beland je in de wereld zoals wij die kennen. Een wereld waarin je ongelimiteerd dronken kan worden, verliefd kan worden, seks kan hebben, zelfs met verschillende mensen. Benny en Gini bedenken een plan. Ze plegen een moord, waardoor ze beiden ter dood worden veroordeeld en zodoende tegelijk in de hel zullen belanden. Maar bij uitvoer van het vonnis gaat er iets mis, waardoor de twee geliefden niet gelijktijdig naar de hel gaan. Wanhopig gaan ze op zoek naar elkaar in deze nieuwe wereld vol herhaling.

Regie
Mark de Cloe
Cast
Tygo Gernandt, Egbert Jan Weeber, Hadewych Minis, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Terence Schreurs, Martha Van Der Bly, Lois de Jong.
Release
03.09.2009
Release NL
03.09.2009
Release DVD
11.05.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark de Cloe | Cast: Matthijs van de Sande Bakhuyzen (Benny), Lois Dols de Jong (Gini), Tygo Gernandt (Scant), Hadewych Minis (Rosalie), Terence Schreurs (Allison), Egbert Jan Weeber (Vincent), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2009

Leven na de dood, hoe zou dat zijn? Hoe zou de hemel zijn en hoe de hel? Het Leven Uit Een Dag schetst een wereld waarin iedereen één dag heeft om een heel leven te doorlopen en alles één keer te ervaren. Doe je dat niet goed, dan ga je onherroepelijk naar de hel, een wereld waar het leven veel langer duurt, waar op elke dag een volgende volgt en alle emoties en handelingen zo vaak te beleven zijn dat ze hun waarde verliezen. De wereld van de herhaling, onze wereld. Het Leven Uit Een Dag houdt ons en onze samenleving een geweldig mooie spiegel voor.

Benny wordt geboren bij zonsopgang in deze eendagswereld. Zijn opa, die de dag ervoor geboren is, sterft direct na zijn geboorte. Als Benny die ochtend als kleuter naar school gaat, doorloopt hij in één ochtend zijn volledige schooltijd. Kort hierna ontmoet hij Gini en wordt verliefd. Nadat ze met elkaar naar bed zijn geweest zou de verliefdheid volgens de wetten van hun wereld moeten verdwijnen, maar de liefde van Benny en Gini blijft groeien. Om hun gezamenlijke tijd te rekken, plegen Benny en Gini een moord waardoor ze in de hel komen. Ze komen echter niet tegelijk aan waardoor ze elkaar niet meer kunnen vinden. Tijdens de fascinerende zoektocht naar de ander die volgt, komen beiden erachter dat de wereld van de herhaling inderdaad meer op een hel lijkt dan ze in eerste instantie hadden gedacht.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mevrouw1980

"...Deze film heb ik nu <br> de eerste keer was voor 17-04-2012 omdat toen gastrol in theat......"

Het leven uit een dag

acties