The Informers (2009)

Greed is good. Sex is easy. Youth is forever.

Sfeerimpressie van het Los Angeles van de jaren tachtig waar te veel nooit genoeg is.
play

4,3 details

 • 98 Min
 • Misdaad
 • Drama
 • Thriller
 • Verenigde Staten
 • Duitsland
98 Min Verenigde Staten

In het Los Angeles van de jaren '80 leven mensen zowel aan de bovenkant als de onderkant van de samenleving. Tussen deze de twee uitersten zit een groep losbandige, knappe, blonde jonge vrouwen en mannen, die dagenlang feesten en drugs gebruiken, met alle risico's van dien.

Regie
Gregor Jordan
Cast
Amber Heard, Mickey Rourke, Kim Basinger, Billy Bob Thornton, Winona Ryder, Rhys Ifans, Katy Mixon, Lou Taylor Pucci, Brad Renfro, Diego Klattenhoff, Jon Foster, Theo Rossi, Austin Nichols, Jessica Stroup, Angela Sarafyan, Chris Isaak, Simone Kessell, Mel Raido, Cameron Goodman, Aaron Himelstein, Suzanne Ford, Denise Bradley, Milena Arango, Noli McCool, Valentina Garcia, Daniel Rosenberg, Gabriel Schwalenstocker, Peter Scanavino.
Budget
$ 18.000.000
Opbrengst
$ 382.174
Release
05.11.2008
Release NL
10.09.2009
Release DVD
16.03.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Gregor Jordan | Cast: Billy Bob Thornton (William), Kim Basinger (Laura), Jon Foster (Graham), Winona Ryder (Cheryl Laine), Mickey Rourke (Peter), Brad Renfro (Jack) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2009

Bret Easton Ellis schreef in 1994 het boek The Informers, nadat hij eerder bekende werken als Less Than Zero en American Psycho had afgeleverd, die eveneens werden verfilmd. Voor The Informers schreef hij voor het eerst mee aan het scenario. Ellis’ werk kenmerkt zich door het schetsen van een tijdsbeeld. Hier is dat het Los Angeles van de jaren tachtig. Met tal van excentrieke figuren afkomstig uit alle sociale klassen, ligt de focus met name op seks, drugs en geweld.

De bonte verzameling van personages en verhaallijnen zijn allemaal op een zekere manier met elkaar verbonden. De film opent met de verhaallijn over het luxueuze, drugs- en seksrijke leven van een aantal verwende adolescenten. Als een van hen bij het zoveelste feestje wordt doodgereden op straat moeten zijn vrienden dit allen op hun eigen manier zien te verwerken. Daarnaast is er het verhaal rondom de compleet verslaafde leadzanger van de punkrockbank The Informers, waar de film uiteraard zijn titel aan ontleent. Net als deze twee verhaallijnen speelt ook het verhaal rond de egocentrische filmproducer William Sloan, zijn ex-vrouw en zijn minnares zich af in de rijke, hogere sociale klasse van Los Angeles. Het verhaal over kinderhandelaar Peter en zijn ongewilde handlanger Jack speelt zich echter af in de onderwereld van Los Angeles. Zo bieden de verhaallijnen telkens iets anders, maar allen zijn uitsneden van de jarentachtigcultuur van Los Angeles waarin te veel nooit genoeg is.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Informers Nieuwsberichten

 • The Informers trailer

  The Informers trailer

  Bram de Groot,

  Van de schrijver van American Psycho is nu ook The Informers verfilmd.

  mode_comment 2

 • The Informers trailer (Red Band)

  The Informers trailer (Red Band)

  Bram de Groot,

  Bekijk de trailer van The Informers met oa. Billy Bob Thornton, Kim Basinger, Mickey Rourke, Winona Ryder en Jon Foster

  mode_comment 1

Laatste reacties

Tarkus

"...Deze film is snel samengevat. Mooie vrouwen, veel seks en drugs, maar een waardeloos scenario. Eén......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Informers

acties