The Fourth Kind (2009)

There are four kinds of alien encounters. The fourth kind is abduction.

Slaapstoornissen onder de bevolking van het verre Alaska.
play

4,9 details

  • 98 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

In Alaska is een groot mysterie gaande. In de stad verdwijnen veel mensen op een onverklaarbare manier. Aan Abbey (Milla Jovovich), een vrouwelijke detective, de taak om hier onderzoek naar te doen. De omstandigheden waarin Abbey verkeerd worden steeds vreemder en ze komt er al snel achter dat de overheid meer weet van de verdwijningen.

Alt titel
The 4th Kind
Regie
Olatunde Osunsanmi
Cast
Milla Jovovich, Corey Johnson, Will Patton, Elias Koteas, Enzo Cilenti, Hakeem Kae-Kazim, Raphaël Coleman, Daphne Alexander, Mia McKenna-Bruce, Alisha Seaton, Tyne Rafaeli, Eric Loren, Kiera McMaster, Sarah Houghton, Pavel Stefanov.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 42.333.295
Release
06.11.2009
Release NL
07.01.2010
Release DVD
12.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Olatunde Osunsanmi | Cast: Milla Jovovich (Dr. Abigail Tyler), Elias Koteas (Abel Campos), Will Patton (sheriff August), Hakeem Kae-Kazim (Awolowa Odusami), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2009

De ‘fourth kind’ uit de titel is de graad van contact met buitenaardse wezens waarbij aardbewoners worden ontvoerd en al dan niet aan wetenschappelijke experimenten worden onderworpen. In deze spannende thriller, doorspekt met horrorelementen, wordt het verhaal verteld van psychologe Dr. Abigail Tyler die een onderzoek doet naar de veelvoorkomende slaapstoornissen onder de bewoners van het stadje Nome in het verafgelegen Alaska. Naarmate het verhaal zich ontwikkelt wordt steeds duidelijker dat er sprake is van mogelijke ontvoeringen van de betrokken patiënten door buitenaardse wezens.

De film heeft een bijzondere vorm en is geconstrueerd als een onderzoek van de regisseur (met de nodige cameo’s van Osunsanmi zelf) naar de feiten en bedoeld als reconstructie van ware gebeurtenissen. Zwart-witbeelden van ‘originele’ footage en obligate VHS-strepen over het beeld worden wederom uit de kast getrokken om de illusie van de werkelijkheid kracht bij te zetten. Tot en met de aftiteling wil de (marketing rondom de) film suggereren dat Dr. Abigail Tyler een echt bestaand persoon is. Het gaat zelfs zover dat de makers van de film zeer geheimzinnig doen over de actrice (die dan ook niet op de aftiteling voorkomt) die gecast is om de rol van de originele Dr. Tyler uit het archiefmateriaal te vertolken. Die schijnt dan ook onvindbaar te zijn in de Verenigde Staten, waar menig liefhebber van het genre serieuze pogingen heeft ondernomen om haar identiteit te achterhalen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Fourth Kind Nieuwsberichten

Laatste reacties

Larry

"...Eeh wat zullen we hier eens van zeggen de film is aan de ene kant super spannend maar aan de andere......"

X-s3ss!v3

"...Heb deze nog niet gezien maar zie wel verschillende meningen, zal hem zeker gaan kijken.\ben benieuw......"

WeWereWarned

"...Ik vond het een goeie film! Paar verschiet scènes, een paar saaie scènes, maar je zou het zeker nog......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Fourth Kind

acties