Cirque du Freak: The Vampire's Assistant

Cirque du Freak: The Vampire's Assistant (2009)

Meet Darren. He's sixteen going on immortal.

Reviews (1)

timdekw

Avatar

Ik heb deze film vanmiddag gezien en dit is wat ik ervan vond.
Ik heb de trilogie waar de film op is gebaseerd gelezen en had na het zien van de trailer al door dat ze op de humoristische tour gingen met de film. En in proncipe dacht ik; ach ja waarom niet de trailer zag er goed uit dus dat had best kunnen werken.
Helaas moet ik zeggen dat ik de film ervaren heb als een haastig verhaal waar van de hak op de tak wordt gesprongen om maar bij het einde te komen. Het verhaal was overigens totaal anders dan het verhaal uit de boeken en het einde was zelfs voor mij dus een verrassing. Ik kan alleen helaas niet zeggen dat ik aangenaam verrast ben.
Al met al vond ik het een warrige film, de humor, waarvan ik verwachte dat de film ermee doorspekt zou zijn, die miste ik totaal. Veel verder dan wat bescheiden grapjes en momenten komt het niet en ook geen van de karakters komt goed uit de verf. De Freaks waren over-the-top freaks, waar ze in het boek nog enigszins geloofwaardig waren. Het camera werk is weinig boeiends en brengt niet echt een aparte freaky sfeer in de film. Één grote teleurstelling dus, zoals 'meestal' met een boek verfilming.