Unstoppable (2010)

1 million tons of steel. 100,000 lives at stake. 100 minutes to impact.

Tony Scotts nieuwste heeft een uiterst clichématige opzet en een zwak begin, maar weet nog vermakelijk spannend te worden.
play

6,7 details

  • 98 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Na een reeks incidenten en menselijke fouten raast een grote, onbemande trein, volgeladen met chemicaliën, over het spoor van Pennsylvania. De trein is zo groot en heeft zoveel vaart, dat alles op zijn pad wordt verpulverd. Verschillende overheidsinstanties proberen tevergeefs de trein te stoppen. Ze worden te hulp geschoten door Will en veteraan Frank. Will is jong en ziet zijn baan als opstapje naar iets beters. Frank is een rot in zijn vak, maar wordt vervangen omdat hij te duur en te oud is. Ondanks hun onenigheden slaan Frank en Will de handen ineen en wagen hun leven om een enorme ramp te voorkomen. Frank draagt zijn ervaring bij en Will zijn kracht en moed. Samen is dit alles wat ze hebben om de losgeslagen trein stoppen, wat zorgt voor een bloedstollende finish.

Regie
Tony Scott
Cast
Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson, T.J. Miller, David Warshofsky, Lew Temple, Kevin Dunn, Ethan Suplee, Kevin Corrigan, Kevin Chapman, Jessy Schram, Elizabeth Mathis, Meagan Tandy, Andy Umberger, Dylan Bruce.
Budget
$ 100.000.000
Opbrengst
$ 167.805.466
Release
12.11.2010
Release NL
02.12.2010
Release DVD
15.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Tony Scott | Cast: Denzel Washington (Frank), Chris Pine (Will), Kevin Dunne (Galvin), Rosario Dawson (Connie), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2010

Waar broer Ridley Scott regelmatig een kwaliteitsfilm aflevert, houdt Tony Scott het al jarenlang bij al dan niet vermakelijke actiefilms. Over het algemeen worden de films bij het publiek heel aardig ontvangen en zo nu en dan worden ze zelfs door de critici geprezen. Scotts nieuwste behoort niet tot zijn beste films vanwege een zwak plot en het doodsimpele uitgangspunt, maar weet ondanks dat nog best vermakelijk te worden.

Dat simpele uitgangspunt is een grote, met zeer explosieve chemicaliën gevulde goederentrein die aan de machinist ‘ontsnapt’ en vervolgens onbemand en op volle snelheid richting een dichtbevolkt gebied dendert. Door zijn gewicht en snelheid verpulvert hij onderweg alles wat op zijn weg komt. Helaas zit de film vol zwakke clichés en is het vooral het eerste halfuur even doorbijten. Zo is de machinist die de trein laat ontsnappen een dikke, domme sukkel en zijn de verhaallijnen van de hoofdpersonages minstens zo dik aangezet. De jonge conducteur Will, met een tijdelijk straatverbod vanwege vermeende mishandeling van zijn vrouw, moet voor het eerst samenwerken met machinist en oude rot in het vak Frank, die een moeizame band heeft met zijn adolescente dochters die bij Hooters werken. Daarbij heeft hij het niet zo op groentjes. Samen in een trein, terwijl een grote ramp zich lijkt te gaan voltrekken, slaan de mannen de handen ineen. Amen.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Unstoppable Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...prima film en kan me niet vinden in de wat lage scores op IMDB etc. Spannende film, en de afloop en......"

filmexpert62

"...Degelijke film met goed acteerwerk en zoals al vernoemd gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Voor......"

johanmeesters

"...Technies zit het goed inelkaar, maar uiteraard is dit waargebeurde verhaal wel wat dikker en gedrama......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Unstoppable

acties