London River (2009)

Twee mensen raken hun kind kwijt bij de aanslagen van 2005 in Londen. Wat een spannende confrontatie had kunnen zijn, blijft steken in goede bedoelingen.
play

6,9 details

  • 84 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Algerije
84 Min Verenigd Koninkrijk

Op 7 juli 2005 ontploften er in totaal 4 bommen in Londen. Deze film gaat over twee mensen die rechtstreeks slachtoffer werden van de aanslagen, hoewel ze niet eens in Londen zelf aanwezig waren. Beiden leiden een perfect normaal leven, tot op de dag dat ze vernemen dat hun kinderen vermist zijn sinds de aanslagen van 7/7.

Regie
Rachid Bouchareb
Cast
Sotigui Kouyaté, Brenda Blethyn, Roschdy Zem, Sami Bouajila, Francis Magee, Bernard Blancan, Aurélie Eltvedt, Marc Baylis, Diveen Henry, Gurdepak Chaggar, Mathieu Schiffman, Salah Mohamed-Marich, Sherekia Barton, Faycal Sekkoum, Gareth Randall.
Release
09.02.2009
Release NL
08.10.2009
Release DVD
16.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Rachid Bouchareb | Cast: Brenda Blethyn (Elisabeth), Sotigui Kouyaté (Ousmane), Marc Baylis (Edward), Roschdy Zem (slager) | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2009

In de vredige huiskamer van Elisabeth op het eiland Guernsey dendert via de tv het gruwelijke nieuws binnen over de terroristische aanslagen in de Londense ochtendspits. Haar dochter, die in Londen woont, neemt haar telefoon niet op. Elisabeths voicemailberichten worden steeds wanhopiger naarmate ze langer niets van haar kind hoort. Als de getormenteerde moeder halsoverkop naar Londen vertrekt om haar dochter te zoeken, komt ze terecht in een wereld die haar beangstigt: een stad vol buitenlanders. Op hetzelfde moment zoekt de Afrikaans-Franse Ousmane zijn zoon, die Elisabeths dochter goed gekend blijkt te hebben. Elisabeth ziet in Ousmane eerst een vijand, maar langzamerhand dringt het tot haar door dat ze lotgenoten zijn.

De aankomst van Elisabeth in de praktisch volledig zwarte wijk waar haar dochter woont, is een van de sterkste momenten van London River. Als een bang vogeltje beweegt Brenda Blethyn zich door dit Arabische Londen: ze wil zoveel mogelijk te weten komen over haar dochter, maar schrikt van bijna iedereen die haar te woord staat. Deze scènes hebben een mooie spanning (is Elisabeth een racist of alleen maar overdonderd door alles wat haar vreemd is?), maar ze bieden ook een interessant portret van het hedendaagse Londen, een stad die we in de bioscoop doorgaans als hippe, witte metropool te zien krijgen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

fandeplici

"...Prachtige film. Twee ouders op zoek naar de zelfde geruststelling. eerst afwijzend naar elkaar, dan......"

Tarkus

"...Had er veel meer van verwacht. De film is bijzonder saai ondanks de goede vertolkingen van de beide......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

London River

acties