Unthinkable (2010)

How far would you go to make him talk?

Thriller met een niet ondenkbaar uitgangspunt roept interessante vragen op over goed en kwaad.
play

7,1 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Een terrorist wordt door de FBI ondervraagd over de lokaties van zeer gevaarlijke nucleaire bommen die op elk moment ergens in Amerika kunnen afgaan. Naarmate de tijd verstrijkt wordt er binnen de FBI steeds meer getwijfeld over welke methodes wel geoorloofd zijn en welke de grens overschrijden.

Regie
Gregor Jordan
Cast
Samuel L. Jackson, Carrie-Anne Moss, Michael Sheen, Stephen Root, Gil Bellows, Brandon Routh, Holmes Osborne, Martin Donovan, Joshua Harto, Benito Martinez, Sasha Roiz, Vincent Laresca, Michael Edward Rose, Randy Oglesby, Lora Kojovic.
Budget
$ 15.000.000
Release
15.06.2010
Release NL
08.07.2010
Release DVD
09.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Gregor Jordan | Cast: Samuel L. Jackson (Henry Herald “H” Humphries), Carrie-Anne Moss (Agent Helen Brody), Michael Sheen (Steven Arthur Younger), Stephen Root (Charlie Thompson), Lora Kojovic (Rina Humphries) e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2010

Oorlogspolitiek en terrorismebestrijding zijn al langere tijd niet bepaald populair bij het grote bioscooppubliek in Amerika. Verstoken van een mainstream bioscooprelease belandde daar vorige maand direct als dvd in de schappen. Regisseur Gregor Jordan was zich er vooraf van bewust dat de film wellicht geen groot publiek zou trekken, maar vond dat het omstreden onderwerp wel degelijk een hedendaagse relevantie bevatte. Hij heeft daar gelijk in, want wat hij ons met voorschotelt is zeker niet ondenkbaar.

Zichtbaar nerveus verschijnt Steven Arthur Younger op de beelden van een camcorder. De Amerikaan heeft zich bekeerd tot de islam en gaat voortaan door het leven als Yusuf Atta Mohammed, zo meldt hij. Maar dat is niet alles: hij heeft drie kernbommen verstopt in grote Amerikaanse steden. Om een catastrofe te voorkomen waarbij miljoenen slachtoffers zullen vallen, ziet de man zijn eisen het liefst zo snel mogelijk ingewilligd. De vraag is alleen wat hij precies wil. De FBI neemt de dreiging in ieder geval serieus en stelt topverhoorder ‘H’ aan om Younger de locatie van de bommen te ontfutselen. Al snel wordt echter duidelijk dat de vermeende terrorist zich bewust liet oppakken en niet van plan is om ook maar een greintje te buigen voor zijn verhoorders. Zelfs niet als er bijlen, scalpels en ander gereedschap op tafel verschijnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Unthinkable Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Een zeer boeiende film die tot nadenken stemt. Wat is geoorloofd om aanslagen met vele doden te voor......"

2Cent

"...[quote=11qqaazz]Het een en ander gelezen in boeken enzo..paar voorbeelden van een blunder......[spoi......"

kevinvdk

"...Heb ik gezien op blu ray en kvond hem echt goed..."

Unthinkable

acties