Rambo: Last Blood

Rambo: Last Blood (2019)

Everyone has one more fight in them.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Rambo: Last Blood is de nieuwste film van de Rambo filmserie. Deze film is geregisseerd door Adrian Grunberg, de regisseur van How I Spent My Summer Vacation.

In de film heeft John Rambo (Sylvester Stallone) zich teruggetrokken op zijn ranch in Texas, om zijn oudere dagen rustig te kunnen doorbrengen. Zijn nichtje Gabrielle (Yvette Monreal) probeert haar vader voor het eerst te ontmoeten in Mexico, maar hier eindigt ze in de handen van een Mexicaans drugskartel, die aan drugs en vrouwenhandel doen.
Wanneer Rambo dit te horen krijgt, besluit hij zijn wapens en vaardigheden weer op te pakken om Gabrielle te redden voor ze verdwijnt in deze duistere criminele wereld.

Deze nieuwe Rambo film is wat anders vergeleken de voorgaande Rambo films. In de eerdere Rambo films nam Rambo het op tegen corrupte militaire groepen, maar in deze nieuwe film neemt hij het op tegen een drugskartel. Zo komen de oude trauma aspecten van Rambo de Vietnamese oorlogsveteraan wat onnodig in deze film voor.
Door het ander soort verhaal van deze film, komt de film wat over als een volwassen mix van de films Taken en Home Alone, waar een oom zijn nichtje van criminelen probeert te redden en deze criminelen probeert te verslaan met boobytraps. Zo komt de film wat overdreven, maar wel vermakelijk over. Voor een actiefilm met een beter verhaal kun je het wel beter bij de eerste twee Rambo films houden.

Sylvester Stallone levert nog steeds passend acteerwerk als een oudere Rambo. Hij heeft wel gezegd dat dit de laatste Rambo film zal zijn als deze film niet succesvol wordt ontvangen.
De rest van de cast levert wel minder acteerwerk. Yvette Monreal komt nog wat onzeker over in deze film met haar acteerwerk. Ze heeft verder ook meer in onbekende film en tv-series geacteerd. Dit is de eerste grote film waarin ze acteert en dit valt wel wat terug te zien. Paz Vega speelt een journalist in de film, maar ze doet verder weinig bijzonders met de rol. De castleden die de criminelen spelen komen soms ook wat overdreven over als personages uit een tekenfilm.