Rambo: Last Blood (2019)

Everyone has one more fight in them.

Rambo heeft misschien zijn trauma's overwonnen, maar lijkt zijn identiteit te zijn kwijtgeraakt.
play

4,7 details

  • 89 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Western
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Om verder te leven in anonimiteit heeft John Rambo (Sylvester Stallone) zich na zijn laatste missie teruggetrokken op een ranch in Texas. Hij leidt een rustig leven, tot de dag dat de kleindochter van een goede vriendin wordt ontvoerd door mensenhandelaren. Vastbesloten haar te redden vertrekt John naar Mexico, waar hij belandt in de heftige wereld van de sekshandel en zich genoodzaakt voelt om opnieuw naar zijn wapens te grijpen. Dat zet vanzelfsprekend kwaad bloed bij het Mexicaanse kartel, dat vanaf dat moment op niets anders zint dan wraak.

Alt titel
Rambo V, Rambo 5
Regie
Sylvester Stallone
Adrian Grunberg
Cast
Sylvester Stallone, Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta, Óscar Jaenada, Adriana Barraza, Joaquín Cosio, Louis Mandylor, Atanas Srebrev, Yvette Monreal, Dimitri Thivaios, Jessica Madsen, Nicholas Wittman, Sheila Shah, Díana Bermudez, Marco de la O, Manuel Uriza, Fenessa Pineda.
Release
18.09.2019
Release NL
19.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Adrian Grunberg | Cast: Sylvester Stallone (John Rambo), Paz Vega (Carmen Delgado), Adriana Barraza (Maria Beltran), Sergio Peris-Mencheta (Hugo Martínez), Yvette Monreal (Gabrielle), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2019

Sylvester Stallone begint zo onderhand een meester te worden in valse eindes. Een goede tien jaar geleden leek het er nog op dat hij eindelijk afscheid had genomen van zijn twee bekendste personages. Rocky Balboa en John Rambo kregen in respectievelijk 2007 en 2008 door Stallone geschreven en geregisseerde films met hun naam als titel, die allebei eindigden op een toon die leek te impliceren dat we ze niet meer terug zouden zien. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus zagen we Rocky Balboa recentelijk al een comeback maken in de Creed-films en mag nu ook John Rambo weer opdraven in Rambo: Last Blood. Die titel lijkt ernaar te hinten dat dit vijfde deel zijn laatste film zal worden, maar met Stallone weet je dat maar nooit.

Maar wat valt er vandaag de dag nog te doen met iemand als Rambo? In First Blood (uit de tijd dat de naam van het hoofdpersonage nog niet in de titel zat) werd hij opgevoerd als een Vietnamveteraan die zodanig door oorlog was gevormd dat hij nooit meer echt thuis kon komen. Vandaar dat in de vervolgdelen dit eenmansleger dan maar op Amerika's vijanden werd losgelaten. Een vrij bizarre ontwikkeling na het vrij sobere eerste deel, maar in de jaren tachtig kwam je met dergelijke nonsens nog wel weg. Het hielp in ieder geval dat tussen al het krankzinnige wapengekletter thematisch een klein beetje werd ingehaakt op het collectieve Vietnamtrauma waar de Verenigde Staten destijds nog steeds mee worstelden. Maar het land is inmiddels een paar oorlogstrauma's rijker en wel een beetje uitgekeken op onverslaanbare supersoldaten, dus wat te doen? Simpel: gewoon hedendaagse actiefilms kopiëren!

alle artikelen (52)

Rambo: Last Blood Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Rambo: Last Blood

acties