Sylvester Stallone zei nee tegen dit monstercontract: "Wat was ik een idioot!"

Met' Rambo IV' had de acteur zijn bankaccount met tientallen miljoenen dollars 'aan kunnen spekken'.

Wouter Drummen 9 november 2022 15:00 in Algemeen
Sylvester Stallone heeft een hele imposante carriere achter de rug en de acteur is nog lang niet klaar. Een van zijn meest iconische rollen zal echter toch wel altijd Rambo blijven. Hier heeft de acteur goud geld aan verdiend, maar er zat nog véél meer in!

De acteur mag inmiddels dan wel 76 jaar oud zijn, hij zit niet bepaald stil. Stallone maakt nog steeds de nodige films en series, en om al zijn projecten te promoten geeft hij de nodige interviews. Tijdens een recent gesprek laat hij zich uit over het mislopen van tientallen miljoenen dollars.

Rambo
Rambo was een groot succes, waardoor er meerdere vervolgen werden gemaakt. Voordat Stallone met het derde deel begon, kreeg hij al een contract voor een vierde deel. Hier zou hij maar liefst 34 miljoen dollar voor betaald krijgen.

Dat is natuurlijk enorm veel geld, maar het is nog maar als je erbij nagaat dat hij dit contract kreeg aangeboden in de jaren tachtig, voor de inflatie. Dit betekent dat deze 34 miljoen dollar vandaag de dag 85 miljoen dollar waard zouden zijn.

Toch niet
Meerdere acteurs zouden zonder twijfelen meteen ja zeggen, maar niet Stallone. Zo zegt hij: "Ik zei nee tegen 34. We moesten nog beginnen met 'Rambo III', maar de studio had al veel vertrouwen. Ze wilden mij dan ook meteen vastleggen voor een vierde deel".

"Ze zeiden toen tegen me: "We willen een 'Rambo IV' maken. Hier is het: 34 miljoen dollar. Doe je mee?" Mijn antwoord? "Laten we niet te hard van stapel lopen jongens..." Dit is echt zo gegaan. Dit is geen grap. Als ik er nu aan terugdenk, denk ik: "Wat was ik toch een idioot"..."

NieuwsFilm