Wordt spierbundel Dave Bautista de nieuwe 'Rambo'?

Wordt spierbundel Dave Bautista de nieuwe 'Rambo'?

De 'No Time to Die'-acteur neemt misschien wel het stokje over van Sylvester Stallone.

Sylvester Stallone heeft natuurlijk al in héél wat films gespeeld, maar een van zijn bekendste werken is zonder twijfel de Rambo-franchise. De acteur is echter alweer 75 jaar oud, dus misschien wordt het tijd dat iemand het stokje van hem overneemt? Het gerucht dat nu de ronde doet is dat het misschien wel eens Dave Bautista zou kunnen worden!

Al enige tijd wordt er gepraat over een reboot van de wereldberoemde franchise. Zelfs Quentin Tarantino liet weten dat hij graag een Rambo-film zou willen maken (maar dan wel met Adam Driver). Hoewel de kans tamelijk klein lijkt dat het hier ooit van komt, hebben de nodige fans het over een nieuwe Rambo film, waarvoor Bautista de perfecte kandidaat lijkt te zijn.

Geschiedenis
De eerste Rambo kwam uit in 1982, maar nu, decennia later, lijkt Stallone de rol achter zich te laten. Bautista heeft echter ook genoeg ervaring in het spelen van spierbundels. De acteur begon pas in 2010 met zijn acteer-carrière, toen hij een punt zette achter zijn WWE-jaren.

De acteur heeft echter al de nodige indrukwekkende rollen weten te bemachtigen. Zo was hij o.a. te zien in de James Bond-film No Time to Die, Denis Villeneuve's Dune (Bautista keert ook terug voor het tweede deel) en natuurlijk als Drax in diverse Marvel-films.

Sterke prestaties
Deze prestaties zorgen ervoor dat menig filmfanaat Bautista graag wil zien als de nieuwe Rambo. Niet alleen is hij een spierbundel, de voormalige worstelaar heeft ook al meerdere malen aangetoond sterk te kunnen acteren, waardoor de Rambo-rol hem bijna op het lijf geschreven lijkt te zijn.

De Rambo-franchise kent echter ook de nodige 'minpuntjes'. Zo was niet iedereen even tevreden met hoe de Vietnamezen werden afgeschilderd in Rambo 2 en Last Blood kreeg zelfs kritiek van regisseur David Morell, verantwoordelijk voor het eerste deel. De Filipijnse Bautista is echter een voorstaander van een goede representatie in Hollywood en is tegen stereotypen, dus ook dit maakt hem een interessante kandidaat.

NieuwsFilm

meest populair