Algemeen

Bedenker 'Rambo' haat 'Last Blood' en schaamt zich

De schrijver van het boek voelt zich 'vernederd'.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De filmreeks rond Sylvester Stallone's John Rambo trapte in 1982 prima af met First Blood. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1972 van David Morrell. De schrijver is nu verre van te spreken over de Rambo's afscheidsfilm Rambo: Last Blood.

De Rambo-reeks is na de eerste film snel het actiehoekje ingedoken en de drama uit het eerste deel is daardoor ver te zoeken. Uit de recensies over Last Blood was al op te maken dat ook het laatste deel bol staat van de (keiharde) actie. Schrijver Morrell, die hoopte op een film met meer inhoud, tweette na het zien van de film: "Ik haatte de film. De film is een puinhoop. Ik schaam me dat mijn naam eraan verbonden is."


Maar dat is niet alles!
"Ik voelde me vernederd en onmenselijk nadat ik de bioscoop verliet," schreef Morrell in een reactie op vragen van Newsweek. "In plaats van dat deze film een hart zou moeten hebben, mist deze er juist één. Ik voelde me een stukje minder mens doordat ik deze heb gezien."

Ondertussen is Last Blood gedaald naar 30% (4,14 / 10) op Rotten Tomatoes en dat geeft voldoende aan dat de laatste Rambo-film met Stallone zeer teleurstellend is. Lees ook de recensie van FilmTotaal, met twee sterren.

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Jezus wat kan deze persoon overdrijven zeg. Het is gewoon een vermakelijke actie film meer ook niet

omniesbonsai

Avatar

Nee,lijkt me niet dat hij overdrijft

Drakie

Avatar

Ik vond het een erg vermakelijke actiefilm, opbouwende spanning en drama en daarna total carnage!

donniebrasco

Avatar

First Blood is bijzonder goed, de rest is prut!

Chris23

Avatar

"Ik voelde me gedegradeerd en onmenselijk nadat ik de bioscoop verliet,"
Dat heb ik bij de meeste M.Bay films en zo`n beetje elke film waar vin diesel in speelt enz.

""Ondertussen is Last Blood gedaald naar 30% (4,14 / 10) op Rotten Tomatoes en dat geeft voldoende aan dat de laatste Rambo-film met Stallone zeer teleurstellend is""
En wat geeft de 85% Audience Score dan aan?

Gandolfini

Avatar

Ik vraag me af hoeveel kots Stallone ons nog gaat geven, voor mij gevoel zit hij nu op een ratio van 12 schijtfilms/1 OK film. Copland is goed, daarna weet ik het niet meer.

Lennart Diegast

Avatar

Actie was lekker grof en vermakelijk. Verder inhoudeljjk bijzonder matig

Goku32

Avatar

Donniebrasco, natuurlijk is de eerste het beste. En zeker voor mij ook de beste van de reeks. Maar deze was gewoon een vermakelijke popcorn film meer ook niet. Het is geen film dat het voor een oscar moet doen of zo

Drogynn

Avatar

Lol de audience score is prima. Rotten Tomatoes en critics scores zijn toch al heel lang niet betrouwbaar meer. Maarjai ik snap het wel.. komende van de schrijver van deel 1. Maar als je deel 2 , 3 en 4 vet vond dan is Last Blood wel een beetje van hetzelfde niveau.

Daanminator

Avatar

Net terug, gewoon een goede actiefilm. Al vielen de mexicanen me iets te snel om op het einde.

Thiver

Avatar

Drogynn "Lol de audience score is prima. Rotten Tomatoes en critics scores zijn toch al heel lang niet betrouwbaar meer."

Was het niet juist de audience score waarvan laatst bleek dat ermee werd gerommeld?

Sharky13

Avatar

'ik voelde me een stuk minder mens'
Gatver wat een overdreven en trieste reactie zeg

Rafael11

Avatar

Oh wow...dat is toch wel een flinke trap naar de film zeg.

ThysRomani

Avatar

Dit is dus een grote nachtmerrie voor de filmmakers. Harde woorden.

PRIME

Avatar

Hoezo is dit een trieste reactie?
Die man heeft het verhaal bedacht en het is nu niets meer dan een gorefest.

Pronk47

Avatar

Hij heeft wel een punt dit heeft weinig met Rambo te maken,maar om het nu met zulke woorden te zegenen is ook weĺ een beetje overdreven.

Pepej

Avatar

Heb zeker zin in deze film maar snap hem wel, de eerste had denk ik meer impact gehad als het logische einde van het boek werd gevolgd, ( dat ie dus wordt afgeschoten als een dolle hond ) tragisch maar ook realistischer, eigenlijk zelfs onvermijdelijk.
Een happy end is vaak een zwaktebod

huyg

Avatar

Als hij zo op zijn ziel getrapt is, moet hij de cheque die hij onget
wijfeld heeft gekregen ook maar weer terug sturen...

Civilian Supreme

Avatar

Wat een geklaag, had hij dat ook niet met deel 2 en 3 dan want daar was hij ook al een halve superheld. Om daar nu mee te komen slaat werkelijk nergens op.

HarryHole

Avatar

Alsof het origineel zo'n zwaar en diepgaand filmhuisscript had... Ik heb me er prima bij vermaakt. Stallone is een uitstekend acteur (klassiek opgeleid) die het karakter wat meer meegeeft dan een oppervlakkige actieheld. De actie was keihard, ja. Lekker toch?

Dukat

Avatar

Een overdreven reactie IMHO

SirIronSights

Avatar

Overdreven is het wel. Maar de film is inderdaad niks meer dan een makkelijk vergeetbaar begin. Een extreme plot-pusher en dan onnodige actie. Goed voor de mensen die van graphics en actie houden maar daar eindigt het ook

NieuwsFilm

meest populair