Bedenker 'Rambo' haat 'Last Blood' en schaamt zich

De schrijver van het boek voelt zich 'vernederd'.

De filmreeks rond Sylvester Stallone's John Rambo trapte in 1982 prima af met First Blood. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1972 van David Morrell. De schrijver is nu verre van te spreken over de Rambo's afscheidsfilm Rambo: Last Blood.

De Rambo-reeks is na de eerste film snel het actiehoekje ingedoken en de drama uit het eerste deel is daardoor ver te zoeken. Uit de recensies over Last Blood was al op te maken dat ook het laatste deel bol staat van de (keiharde) actie. Schrijver Morrell, die hoopte op een film met meer inhoud, tweette na het zien van de film: "Ik haatte de film. De film is een puinhoop. Ik schaam me dat mijn naam eraan verbonden is."


Maar dat is niet alles!
"Ik voelde me vernederd en onmenselijk nadat ik de bioscoop verliet," schreef Morrell in een reactie op vragen van Newsweek. "In plaats van dat deze film een hart zou moeten hebben, mist deze er juist één. Ik voelde me een stukje minder mens doordat ik deze heb gezien."

Ondertussen is Last Blood gedaald naar 30% (4,14 / 10) op Rotten Tomatoes en dat geeft voldoende aan dat de laatste Rambo-film met Stallone zeer teleurstellend is. Lees ook de recensie van FilmTotaal, met twee sterren.

NieuwsFilm

meest populair