Three Miles North of Molkom

Three Miles North of Molkom (2008)

...lies a playground for adults. Would you go?

7,1 details

  • 107 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
107 Min Verenigd Koninkrijk

Ieder jaar wordt in Zweden het Ängsbacka No Mind Festival gehouden. Zo'n duizend bezoekers uit de hele wereld kamperen op het uitgestrekte terrein in de bossen en vormen samen een paar weken lang een harmonieuze commune. Deelnemers worden expres lukraak in groepen verdeeld, waarin ze deelnemen aan workshops, meditatiesessies, dans, spelen, zwemmen, praten en andere vormen van communicatie en/of samenzijn. Voor Three Miles North of Molkom volgden de regisseurs één groep, waarin een Zweedse beroemdheid, een Californische hippie, een Finse oma en een Australische backpacker. Vooral deze Nick, in het dagelijks leven rugbycoach, weet zich aanvankelijk geen raad met zaken als sjamanistische boomomarmbijeenkomsten of know your power animal-sessies.

Regie
Robert Cannan
Corinna McFarlane
Release
18.04.2008
Release NL
03.06.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Cannan en Corinna McFarlane | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2008

Ieder jaar vindt in de bossen van het Zweedse Ängsbacka (drie mijl ten noorden van Molkom) een bijzonder festival plaats. Het No Mind Festival is een ware happening, een speelplaats voor volwassenen, een plek waar grote dingen gebeuren. Voor de nuchtere Hollander vooral een plaats waar een stel hippies bijeenkomt om met bomen en elkaar te knuffelen. In de documentaire Three Miles North of Molkom volgen we een aantal bezoekers van het festival, wat resulteert in een heel aardig en soms uitermate grappig beeld van deze personen. Doordat ze zich zo openstellen, komen we een hoop te weten over hun persoonlijke levens, al zijn die niet altijd even interessant.

Bij aanvang van het festival worden de circa duizend internationale deelnemers in willekeurige groepjes van zeven of acht mensen verdeeld. Het idee is vervolgens om door gezamenlijk te mediteren, te zingen, te dansen e.d. dichter tot jezelf te komen. Gedurende een aantal dagen wordt zo’n groepje gevolgd. Daarin maken we onder meer kennis met Siddharta, een Zweedse reus en vaste bezoeker van het festival, Mervi, een oudere dame, Ljus, een ontzettende hippie en vroegere geitenhoeder, en Marit, een aantrekkelijke blondine. De opvallendste deelnemer is echter Nick. Een volbloed Australiër die in wezen niets te zoeken heeft op het festival, maar uitgenodigd werd door een Zweedse schone. Nick is uitermate cynisch over het festival en steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. En dat levert zeer grappige momenten op.

videotrailers & clips