Alles stroomt (2009)

6,7 details

 • 100 Min
 • Drama
 • Nederland
100 Min Nederland

Damiaan (Wieger Windhorst) is geslaagd voor zijn eindexamen en verlaat zijn ouderlijk huis om op kamers te gaan. Zijn moeder (Anneke Blok) die hem na de dood van haar man alleen heeft opgevoed, komt een nieuwe liefde tegen, een binnenschipper. Als zij bij hem gaat wonen verandert alles; er is geen ouderlijk huis meer en moeder en zoon leven meer en meer langs elkaar heen en verliezen elkaar uit het oog. De vraag is of de moeder-zoon liefde dit overwint.

Regie
Danyael Sugawara
Cast
Manuel Broekman, Anneke Blok, Ronald Top, Wieger Windhorst, Marnie Blok, Lidewij Mahler, Tine Joustra, Evert van der Meulen.
Release
08.10.2009
Release NL
08.10.2009
Release DVD
12.01.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Danyael Sugawara | Cast: Anneke Blok (Aleid), Wieger Windhorst (Damiaan), Ronald Top (Roel), Lidewij Mahler (Desie) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2009

Er zijn in het verleden genoeg films gemaakt over de relatie tussen vader en zoon, maar opmerkelijk genoeg veel minder over de minstens even interessante verhouding tussen moeder en zoon. Regisseur Danyael Sugawara nam deze relatie als uitgangspunt voor zijn speelfilmdebuut Alles Stroomt en laat zien dat er weinig spektakel nodig is om een ontroerende film te maken. Twee mensen die zielsveel van elkaar houden en moeten zien om te gaan met verandering in hun beider levens. Hoe pijnlijk dat ook kan zijn.

Alles Stroomt begint met het nieuws dat Damiaan geslaagd is voor zijn eindexamen. Hij woont, sinds het overlijden van zijn vader op jonge leeftijd, samen met zijn moeder in een statig Amsterdams pand en de twee hebben in die jaren een zeer hechte band opgebouwd. Damiaan verlaat al snel na zijn eindexamen zijn ouderlijk huis en trekt in bij vrienden in een kraakpand in Amsterdam-Noord. Intussen begint zijn moeder een relatie met een binnenvaartschipper en besluit niet veel later het huis te verkopen en bij haar vriend op de boot te gaan wonen. Moeder en zoon drijven in de tussentijd steeds verder van elkaar af en missen elkaar zielsveel, zonder het aan de ander toe te geven. Vooral voor Aleid, wier leven sinds het overlijden van haar man volledig in het teken van haar zoon is komen te staan, valt de verandering zwaar. Ze weet dat ze geen andere keus heeft dan haar zoon los te laten, maar wil niets liever dan hem dicht bij zich houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Alles stroomt Nieuwsberichten

 • Interview met Danyael Sugawara

  Interview met Danyael Sugawara

  Arman Avsaroglu,

  In gesprek met Danyael Sugawara die met Alles Stroomt, de winnaar van de publieksprijs op het afgelopen Nederlands Filmfestival, zijn speelfilmdebuut maakt.

  mode_comment 2

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Alles stroomt

acties