Paniek In Het Dorp

7,4 details

  • 75 Min
  • Animatie
  • België
  • Luxemburg
  • Frankrijk
75 Min België

Cowboy en Indiaan zijn eeuwige chaoten. Hoe creatief hun ideeën en plannen ook zijn, ze draaien altijd uit op een ware ramp. Ditmaal willen ze Paard een gelukkige verjaardag wensen met een origineel cadeau: een zelf te monteren barbecue! Geen slecht plan maar hun bestelling loopt volledig in het honderd. In plaats van een barbecue worden maar liefst vijf biljoen bakstenen geleverd. Dit is geen verjaardagscadeau meer, maar een tsunami! Het huis van Paard wordt verpletterd. Er zit niets anders op dan het huis opnieuw te bouwen. Maar dieven hebben het op de pas opgetrokken muren gemunt. Paard vreest dat zijn date met Mevrouw Longrée, de merrie van zijn dromen en pianolerares in het conservatorium, in het water zal vallen. Hij zal niet van zijn speciale dag kunnen genieten en moet het opnemen tegen gruwelijke onderzeese wezens, een boze beer, drie zotte wetenschappers en een psychopathische matriarch.

Alt titel
Panique au village
Regie
Stéphane Aubier
Vincent Patar
Cast
Frédéric Jannin, Jeanne Balibar, Alexandre von Sivers, Benoît Poelvoorde, Bouli Lanners, Véronique Dumont, Christine Grulois, Nicolas Buysse, Stéphane Aubier, Bruce Ellison, Christelle Mahy, Eric Muller, Vincent Patar, Franco Piscopo.
Release
17.06.2009
Release NL
05.11.2009
Release DVD
13.04.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Stéphane Aubier en Vincent Patar | Stemmencast: Bruno Vanden Broecke (Paard), Jelle De Beule (Indiaan), Tom Van Dyck (Cowboy), Frank Focketyn (Stevie), Tanja Van Der Sanden (Janine), e.a. | Speelduur: 76 minuten | Jaar: 2009

In veel kinderverhalen en kinderfilms zijn mensen en dieren gelijk. In Paniek in het Dorp (originele titel Panique au Village) woont Paard dus gewoon samen in een huis met zijn vrienden Indiaan en Cowboy. De avonturen die zij beleven worden met de minuut absurder en dat maakt de film, ook mede door de sterke stemmencast, leuk voor zowel kinderen als volwassenen.

Indiaan en Cowboy wonen in een klein dorp op het platteland samen met Paard. Als deze jarig is willen ze hem een origineel cadeau geven. Ze besluiten een barbecue voor hem te maken en dus bestellen ze bakstenen. Door een foutje worden er echter veel te veel geleverd, waarna ze de overige bakstenen maar op het dak van hun huis leggen. Hierop stort, niet geheel onlogisch, het huis in en moeten ze alles aan Paard opbiechten om vervolgens samen weer een nieuw huis te bouwen. Maar dan worden ’s nachts keer op keer de pas gebouwde muren gestolen. U begrijpt, ze rollen van het ene avontuur in het andere waarin werkelijk alles kan.

videotrailers & clips