Solomon Kane (2009)

Fight evil... With evil.

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Redelijk goede film, die me wel een beetje kon bekoren.
Hoewel de film best spannend is vond ik het verhaal toch een beetje rommelig, echt hoogstaand is het niet.
Wel zijn de beelden zeer mooi, de gure Middeleeuwse landschappen geven een angstaanjagend sfeertje mee.
Wat betreft hoofdrolspeler James Purefoy, hij was best wel goed, maar in de serie waarvan ik hem het beste ken 'Rome', is hij nog stukken beter in een van de hoofdrollen, dubbel zo goed dan in deze prent !!

timdekw

Avatar

De film heeft misschien wat cliché momenten hier en daar, het verhaal is op sommige momenten best voorspelbaar, de dialogen zijn af en toe vrij zwak en de CGI is niet altijd even mooi, maar desondanks kan ik als GROOT liefhebber van het Fantasy genre zeggen dat ik me toch best goed heb vermaakt.

De regisseur heeft een prima sfeer neergezet, lekker donker en duister en is niet bang om een beetje bloed te gebruiken wat de film een stuk geloofwaardiger maakt. Ook zit de film boordevol magie en magische wezens en mooie zwaardgevechten. De acteerprestaties zijn prima, in ieder geval goed genoeg.

Ik geloof werkelijk dat wanneer er iets meer budget was geweest voor de CGI en als het verhaal en het script nog een paar kleine aanpassing hadden gekregen dit een topper was geworden welke bovenaan de lijst was komen te staan van beste Fantasy films. Nu komt de film helaas niet erg hoog en alle vernietigende (en soms iets overdreven) recensies hebben daar helaas prima aan meegewerkt.

Ik hoop werkelijk op een vervolg welke wel de juiste middelen krijgt om groots te worden, maar ik zie het somber in.