Partir (2009)

Franse film met Kristin Scott Thomas begint als een moderne variant op Madame Bovary en Lady Chatterley, maar slaat vervolgens veel interessantere wegen in.
play

6,5 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
85 Min Frankrijk

Samen met haar man (Yvan Attal), een succesvol chirurg, brengt Suzanne (Kristin Scott Thomas) in harmonie en luxe haar dagen door. Toch mist ze haar vroegere werk als fysiotherapeute. Na de nodige overtuigingskracht helpt hij haar bij het opnieuw opstarten van een praktijk. Haar leven wordt volledig overhoop gegooid met de komst van klusjesman Ivan (Sergi Lopez), die wat bouwwerkzaamheden verricht. Een instinctieve liefde dringt zich op. De aantrekkingskracht tot hem is zó sterk dat Suzanne haar perfect uitgestippelde leven achter zich laat en hem volgt in een passioneel avontuur. Haar man weigert zich neer te leggen bij de nieuw ontstane situatie. In zijn frustratie en onwil om zijn verlies te nemen, besluit hij alle registers open te trekken om zijn vrouw, die hij beschouwt als zijn eigendom, weer terug te krijgen.

Regie
Catherine Corsini
Cast
Kristin Scott Thomas, Sergi López, Yvan Attal, Philippe Laudenbach, Daisy Broom, Bernard Blancan, Aladin Reibel, Gérard Lartigau, Jonathan Cohen, Geneviève Casile, Michèle Ernou, Hélène Babu, Berta Esquirol, Alexandre Vidal, Sali Cervià.
Budget
$ 7.600.000
Release
12.08.2009
Release NL
22.10.2009
Release DVD
23.02.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Catherine Corsini | Cast: Kristin Scott Thomas (Suzanne), Sergi Lopez (Ivan), Yvan Attal (Samuel) e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2009

Een vrouw ligt op een warme zomernacht in bed te woelen. Ze staat op, gaat de kamer uit en even later klinkt er buiten beeld een schot. Heeft de vrouw zelfmoord gepleegd of op een ander geschoten? Wat er precies gebeurd is blijft in het midden tot het eind van Partir, als duidelijk wordt wat zich in de zes maanden voorafgaand aan dit incident precies heeft afgespeeld.

Na haar veelgeprezen rol in het arthousesucces Il y a Longtemps Que Je T’Aime van vorig jaar, speelt de Britse Kristin Scott Thomas wederom de hoofdrol in een Franse film. Ze is Suzanne, een op het oog gelukkig getrouwde vrouw in Zuid-Frankrijk. Met een succesvolle man, twee kinderen en een prachtig huis lijkt ze alles in haar leven op orde te hebben. Dat verandert als er op een dag een klusjesman in haar leven komt, luisterend naar de naam Ivan. De twee vallen als een blok voor elkaar en Suzanne geeft, zonder veel twijfel, haar oude leven op om bij haar nieuwe geliefde te zijn.

videotrailers & clips

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Partir

acties