Valentine's Day (2010)

A Love Story. More or Less.

Met de regisseur van Pretty Woman aan het roer en een gigantische sterrencast, zou het haast niet fout kunnen gaan met deze Amerikaanse interpretatie van Love Actually.
play

4,7 details

  • 125 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
125 Min Verenigde Staten

De film vertelt het verhaal van verschillende stelletjes en vrijgezellen in Los Angeles, die het met elkaar uitmaken en weer goedmaken, enkel door de stress en verwachtingen rondom Valentijnsdag.

Regie
Garry Marshall
Cast
Bradley Cooper, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Jamie Foxx, Queen Latifah, Jessica Alba, Taylor Lautner, Jennifer Garner, Jessica Biel, Patrick Dempsey, Kathy Bates, Topher Grace, Hector Elizondo, Eric Dane, Carter Jenkins.
Budget
$ 52.000.000
Opbrengst
$ 213.785.654
Release
11.02.2010
Release NL
11.02.2010
Release DVD
13.07.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Garry Marshall | Cast: Jessica Alba (Morley Clarkson), Kathy Bates (Susan), Jessica Biel (Kara Monahan), Bradley Cooper (Holden), Patrick Dempsey (Dr. Harrison Copeland), Jamie Foxx (Kelvin Moore), Jennifer Garner (Julia Fitzpatrick), Topher Grace (Jason), Anne Hathaway (Liz), Ashton Kutcher (Reed Bennett), Queen Latifah,(Paula Thomas), Taylor Lautner (Willy), Julia Roberts (Kate Hazeltine), Taylor Swift (Felicia), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2010

Een tijdlijn: in 2003 verscheen de Britse film Love Actually die zich rond Kerst afspeelde. In 2007 kwam de Nederlandse versie van deze film, Alles is Liefde, die zich rond Sinterklaas afspeelde. Omdat Hollywood niet achter kon blijven, verschijnt op 11 februari Valentine’s Day, die zich – uiteraard – rond Valentijnsdag afspeelt. En eind dit jaar kunnen we ons verheugen op het Belgische Zot van A. Wat hebben deze films gemeen? Een gefragmenteerd scenario dat uit veel ‘miniplots’ bestaat, een sterrencast van formaat en een overdosis romantiek. Verschil is er voornamelijk in kwaliteit en originaliteit, waarbij Valentine’s Day het er in de vergelijking maar matig vanaf brengt.

Het is Valentijnsdag, voor velen één van de mooiste dagen van het jaar. In Valentine’s Day volgen we een aantal mensen die op zoek zijn naar liefde op de ‘meest liefdevolle dag van het jaar’. Zo is er de bloemist die zijn vriendin ten huwelijk vraagt, het jongetje dat de liefde ontdekt en de tiener die seks aan het hoofd heeft. Dan is er nog de vrouw die een relatie heeft met een overspelige man, de anti-valentijnsvrouw die nooit het geluk in de liefde heeft gevonden en het stelletje dat net bij elkaar is en een ongemakkelijke start kent. Afijn, you get the picture.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Valentine's Day Nieuwsberichten

Laatste reacties

Secret1994goesFilm

"...Was tof filmpje :) Vooral omdat je niet weet hoe het zal eindigen... EN ik was aangenaam verast :......"

corrie

"...Sluit me geheel aan bij timdekw. Totaal saaie film, die geen enkel romantisch gevoel opwekt. Haalt......"

Sanndraa89

"...Ja, deze film was leuker dan love actually! Niet alleen veel meer uiteenlopende verhaallijnen en per......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Valentine's Day

acties