Hunting & Zn. (2010)

5,4 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Nederland
90 Min Nederland

Tako Hunting en zijn vrouw Sandra lijken op het eerste gezicht een gelukkig stel. Ze werken allebei hard. Sandra bij een uitzendbureau en Tako in de fietsenzaak die hij na de dood van zijn vader heeft overgenomen. Ze wonen boven de zaak in hun met IKEA- en Habitatspullen ingerichte woning. Dan wordt Sandra zwanger. Al snel na het bekend worden hiervan verschijnen scheurtjes in de ogenschijnlijke harmonie van hun huwelijk. Tako en Sander drijven steeds meer uit elkaar, todat Tako een ingrijpend besluit neemt..

Regie
Sander Burger
Cast
Dragan Bakema, Maria Kraakman, Rick Nicolet, Hans Hoes, Mirjam Stolwijk, Noël Keulen, Celia Nufaar.
Release
25.02.2010
Release NL
25.02.2010
Release DVD
29.06.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Sander Burger | Cast: Dragan Bakema (Tako Hunting), Maria Kraakman (Sandra Hunting), Hans Hoes (vader Meijer), Rick Nicolet (moeder Meijer), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2010

In het psychologische drama van Sander Burger wordt een mooi filmisch commentaar op burgerlijkheid gegeven. Hunting en Zn. vertelt het verhaal van de ogenschijnlijk gelukkige Tako Hunting en zijn vrouw Sandra die voor de buitenwereld het perfecte paar vormen. Ze zien er beiden goed uit en hebben allebei een goede baan. Hij is werkzaam in een fietsenwinkel die hij na de dood van zijn vader heeft overgenomen en zij slijt haar dagen bij een plaatselijk reisbureau. Ze wonen in een in Ikea gehulde woning boven de zaak en hebben veel vrienden.

Hun geluk is echter louter gebaseerd op materiële oppervlakkigheden. Als Sandra zwanger raakt, ontwikkelt ze een eetstoornis die hen uit elkaar drijft. Met deze problemen op de achtergrond en de gebrekkige communicatie tussen beiden wordt al snel duidelijk dat het stel een verre van volmaakt huwelijk heeft. De rest van de familie is intens gelukkig met de zwangerschap, maar voor Tako en Sandra werkt dit heugelijke feit als een vergrootglas op hun problemen. Als Tako niet tot zijn vrouw kan doordringen, raakt hij wanhopig. Om zijn ongeboren kind in bescherming te nemen, onderneemt hij uiteindelijk iets drastisch. Met alle dramatische gevolgen van dien.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hunting & Zn.

acties