nu in de bioscoop

Vincere (2009)

7,0 details

  • 128 Min
  • Historisch
  • Biografie
  • Drama
  • Frankrijk
  • Italië
128 Min Frankrijk

Het leven van Mussolini herbergt een geheim: een ongewenste vrouw en een zoon, die weggemoffeld werden en uiteindelijk onder verdachtte omstandigheden om het leven kwamen. Wanneer de mondaine Ida (Giovanna Mezzogiorno) de jonge Benito Mussolini (Filippo Timi) ontmoet, is zij op slag verliefd. De charismatische uitgever van Avanti! is een fanatiek socialist die zegt het volk te willen leiden naar een betere toekomst. De twee worden geliefden en Ida baart een zoon. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, verdwijnt Mussolini uit Ida’s leven. Zij vindt hem terug in een militair hospitaal, waar hij als oorlogsheld verzorgd wordt door Rachele, zijn kersverse bruid. Een woedende Ida eist haar rechten op als zijn ‘eerste vrouw’ - en als moeder van zijn eerstgeboren zoon - maar hij verklaart haar voor fantast: ze zouden nooit getrouwd zijn en het kind is niet van hem. Mussolini’s ster begint steeds meer te rijzen en al snel wordt hij Il Duce. Ida eist erkenning, maar kan steeds moeilijker realiteit van waarheid onderscheiden. Wanneer zij Mussolini daadwerkelijk begint te stalken, wordt zij met bruut geweld afgevoerd naar een inrichting. Maar ook daar geeft zij zich niet gewonnen...

Regie
Marco Bellocchio
Cast
Giovanna Mezzogiorno, Filippo Timi, Corrado Invernizzi, Michela Cescon, Fausto Russo Alesi, Paolo Pierobon, Pier Giorgio Bellocchio, Simona Nobili, Silvia Ferretti, Bruno Cariello, Patrizia Bettini, Corinne Castelli, Fabrizio Costella, Giovanna Mori, Francesca Picozza.
Release
20.05.2009
Release NL
22.04.2010
Release DVD
17.08.2010

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Marco Bellocchio | Cast: Giovanna Mezzogiorno (Ida Dalser), Filippo Timi (Benito Mussolini), Fausto Russo Alesi (Riccardo Paicher), Michela Cescon (Rachele Guidi) | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2009

De Italianen kijken graag terug op hun verleden, zoveel is duidelijk. Leek de Italiaanse filmwereld twee jaar terug met Gomorra en Il Divo het communistische en fascistische verleden enigszins achter zich te hebben gelaten, niets blijkt minder waar. Over een paar maanden gaat een film over de terreurorganisatie Prima Linea in Nederland in première; deze week is het tijd voor Vincere, die zich afspeelt tijdens de opkomst van het fascisme.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Vincere" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Film over Mussolini's eerste, nooit officieel erkende, vrouw. Ik vond de film echter niet bijster g......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Vincere

acties