From Paris with Love

From Paris with Love (2010)

Two agents. One city. No merci.

Onemanshow van een briljante Travolta heeft verder weinig te bieden.
play

5,6 details

  • 92 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten

James Reese (Jonathan Rhys Meyers) heeft het prima voor elkaar. Leuke baan bij de Amerikaanse ambassade in Parijs, mooie vriendin én een bijbaan als CIA-correspondent. De volgende stap is wat hem betreft een echte agent te worden en serieus in actie komen. Zijn wens lijkt uit te komen als hij aan een Amerikaanse CIA-collega wordt gekoppeld die naar Parijs komt om een terreurgroep aan te pakken. Tot James ontdekt dat special agent Charlie Wax (John Travolta) een onberekenbaar, grofgebekt, trigger-happy en ongeleid projectiel is die hem vooral als chauffeur ziet. Wax neemt James mee op een explosieve trip door de buitenwijken van Parijs die de jongen doet snakken naar zijn kantoorbaantje. Maar voor James het weet is hij tot aan zijn nek bij de zaak betrokken en is hij toch echt op Charlie aangewezen om de komende 48 uur te overleven.

Regie
Pierre Morel
Cast
John Travolta, Jonathan Rhys Meyers, Richard Durden, Eric Godon, Kasia Smutniak, Chems Dahmani, Amber Rose Revah, Yin Bing, François Bredon, Sami Darr, Julien Hagnery, Mostéfa Stiti, Rebecca Dayan, Michaël Vander-Meiren, Didier Constant.
Budget
$ 52.000.000
Opbrengst
$ 52.615.806
Release
05.02.2010
Release NL
18.03.2010
Release DVD
29.06.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Pierre Morel | Cast: John Travolta (Charlie Wax), Jonathan Rhys Meyers (James Reese), Kasia Smutniak (Caroline), Richard Durden (ambassadeur Bennington), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2010

Ruim vijftien jaar na Pulp Fiction en een karrenvracht matige films verder, moeten we misschien gewoon niet meer zo veel van John Travoltafilms verwachten. Ook From Paris With Love valt tegen, maar Travolta zelf knalt gelukkig harder dan ooit van het scherm als ultieme gangster Charlie Wax, die zich met gemak met Vincent Vega uit Pulp Fiction had kunnen meten. Het sterke spel van Travolta doet echter met heimwee verlangen naar een podium als Pulp Fiction, waar zo’n prestatie wel volledig tot zijn recht kan komen. Niet voor niets is het hoogtepunt van From Paris With Love het moment waarop Charlie Wax een ‘Royale with Cheese’ wegwerkt. Goeie oude tijd.

In From Paris with Love speelt Travolta op briljante wijze de losgeslagen Charlie Wax, een geheim agent die het nooit volgens het boekje doet. In een onbelangrijk plot met allerlei Chinese drugsbaronnen en terroristen moet hij samenwerken met James Reese, een jonge spion die graag promotie wil maken, maar wat moeite heeft met de onorthodoxe methodes van Wax. Met speels gemak moordt Wax de gehele Parijse onderwereld uit terwijl Reese en de kijker geen idee hebben van het waarom (en regelmatig ook het hoe). Hoe de film zal eindigen is al wel vanaf de openingsscène duidelijk, maar dit einde is zo stompzinnig dat we voortdurend hopen dat we het mis hebben. En zo is de film op een bepaalde manier toch nog een beetje spannend.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

From Paris with Love Nieuwsberichten