My Son, My Son, What Have Ye Done

5,4 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Horror
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
93 Min Verenigde Staten

Het zeer vreemde verhaal van Brad Macallam. Nadat een kajaktrip hem teveel werd, werd het voor hem moeilijk om een normaal leven te leiden. Zijn afvalligheid groeit en de relaties met de mensen om zich heen gaan ook slecht. De wereld om zich heen ziet hij vol angst. Brad raakt geobsedeerd en dit drijft hem uiteindelijk tot moord...

Regie
Werner Herzog
Cast
Brad Dourif, Grace Zabriskie, Irma P. Hall, Loretta Devine, Willem Dafoe, Chloë Sevigny, Udo Kier, Michael Shannon, Verne Troyer, Michael Peña, James C. Burns, Noel Arthur, Braden Lynch, Candice Coke, Jenn Liu, Stefan Cap, Julius Morck.
Release
06.09.2009
Release NL
16.06.2011
Release DVD
16.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Werner Herzog | Cast: Michael Shannon (Brad McCullum), Chloë Sevigny (Ingrid), Willem Dafoe (Detective Hank Havenhurst), Udo Kier (Lee Meyers), Graze Zabriskie (Mrs. McCullum), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2009

In 2009 draaiden op het filmfestival van Venetië twee nieuwe films van Werner Herzog. De eerste, het controversiële en hilarische The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans met Nicolas Cage, kwam hier vorig jaar maart uit. Nu verschijnt eindelijk de tweede film in de Nederlandse bioscopen. My Son, My Son, What Have Ye Done is een prachtige, duistere en nog veel vreemdere film over een jongeman die zijn eigen moeder vermoordt en zich daarna met twee gijzelaars in zijn eigen huis barricadeert.

De film is gebaseerd op een echte gebeurtenis, maar zoals gebruikelijk bij de Duitse regisseur is dat van weinig betekenis - meer dan zeventig procent zoog hij naar eigen zeggen uit zijn duim. Herzog geeft niets om de waarheid van het telefoonboek, zoals hij het noemt, maar is altijd op zoek naar de extatische waarheid, de dichterlijke en verbijsterende waarheid die volgens hem ongrijpbaar en geheimzinnig is. En die slechts door verdichting, verbeelding en stilering kan worden bereikt. In dit geval betekent dit dat hij het waargebeurde verhaal als uitgangspunt nam, maar daar volledig zijn eigen draai aan geeft. Het resultaat is een typische stijlvolle Herzogfilm, zwanger van een mysterieuze, indringende sfeer.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

My Son, My Son, What Have Ye Done Nieuwsberichten