5,4 details

 • 93 Min
 • Drama
 • Horror
 • Verenigde Staten
 • Duitsland
93 Min Verenigde Staten

Het zeer vreemde verhaal van Brad Macallam. Nadat een kajaktrip hem teveel werd, werd het voor hem moeilijk om een normaal leven te leiden. Zijn afvalligheid groeit en de relaties met de mensen om zich heen gaan ook slecht. De wereld om zich heen ziet hij vol angst. Brad raakt geobsedeerd en dit drijft hem uiteindelijk tot moord...

Regie
Werner Herzog
Cast
Willem Dafoe, Michael Shannon, Michael Peña, Brad Dourif, Udo Kier, Chloë Sevigny, Loretta Devine, Verne Troyer, Grace Zabriskie, Candice Coke, Irma P. Hall, James C. Burns, Jenn Liu, Julius Morck, Stefan Cap, Noel Arthur, Braden Lynch.
Release
06.09.2009
Release NL
16.06.2011
Release DVD
16.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Werner Herzog | Cast: Michael Shannon (Brad McCullum), Chloë Sevigny (Ingrid), Willem Dafoe (Detective Hank Havenhurst), Udo Kier (Lee Meyers), Graze Zabriskie (Mrs. McCullum), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2009

In 2009 draaiden op het filmfestival van Venetië twee nieuwe films van Werner Herzog. De eerste, het controversiële en hilarische The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans met Nicolas Cage, kwam hier vorig jaar maart uit. Nu verschijnt eindelijk de tweede film in de Nederlandse bioscopen. My Son, My Son, What Have Ye Done is een prachtige, duistere en nog veel vreemdere film over een jongeman die zijn eigen moeder vermoordt en zich daarna met twee gijzelaars in zijn eigen huis barricadeert.

De film is gebaseerd op een echte gebeurtenis, maar zoals gebruikelijk bij de Duitse regisseur is dat van weinig betekenis - meer dan zeventig procent zoog hij naar eigen zeggen uit zijn duim. Herzog geeft niets om de waarheid van het telefoonboek, zoals hij het noemt, maar is altijd op zoek naar de extatische waarheid, de dichterlijke en verbijsterende waarheid die volgens hem ongrijpbaar en geheimzinnig is. En die slechts door verdichting, verbeelding en stilering kan worden bereikt. In dit geval betekent dit dat hij het waargebeurde verhaal als uitgangspunt nam, maar daar volledig zijn eigen draai aan geeft. Het resultaat is een typische stijlvolle Herzogfilm, zwanger van een mysterieuze, indringende sfeer.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

My Son, My Son, What Have Ye Done Nieuwsberichten

 • Cast voor nieuwste Herzog

  Cast voor nieuwste Herzog

  Jelle Fastenau,

  O.a. Willem Dafoe en Chloe Sevigny in samenwerking tussen Herzog en Lynch.

  mode_comment 2

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Wanner David Lynch en Werner Herzog op de credits staan kan je er prat op gaan dat je een speciale f......"

B@chelor

"...Ik ben een fan van Shannon, maar deze had ik nog niet gezien. Ik kon de film nauwelijks afkijken. Sh......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

My Son, My Son, What Have Ye Done

acties