Nowhere Boy (2009)

Moederperikelen van een jonge John Lennon leveren een mooie film over een jongen die opgroeit in de jaren zestig op, maar ook een film die weinig te bieden heeft voor Beatlesfans.
play

6,9 details

  • 98 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Canada
98 Min Verenigd Koninkrijk

Nowhere Boy vertelt het verhaal van de jeugd van John Lennon. Liverpool, 1955. Lennon is een intelligente maar gevoelige tiener die gevangen zit tussen zijn Tante Mimi en zijn moeder. Hij probeert te ontsnappen aan de geheimen van zijn familie en in rock ’n roll vindt hij de ideale ontsnappingsmogelijkheid en in ene Paul McCartney een onvoorwaardelijke vriend.

Regie
Sam Taylor Wood
Cast
Kristin Scott Thomas, Aaron Johnson, Thomas Sangster, David Morrissey, Anne-Marie Duff, Ophelia Lovibond, David Threlfall, Jack McElhone, Simon Lowe, Daniel Solazzo, Les Loveday, Ellie Jeffreys, James Johnson, Christian Bird, Calum O'Toole, Sam Bell, Josh Bolt, Daniel Ross.
Release
25.12.2009
Release NL
01.04.2010
Release DVD
16.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam Taylor Wood | Cast: Aaron Johnson (John Lennon), Kristin Scott Thomas (Mimi Smith), Thomas Sangster (Paul McCartney), Anne-Marie Duff (Julia Lennon), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2010

John Lennon, een begrip waar een heel tijdperk mee te omschrijven is en een man die naar eigen zeggen in zijn hoogtijdagen populairder was dan Jezus. Over de frontman van The Beatles zijn al vele films gemaakt, maar Nowhere Boy hoort daar niet echt bij. Nowhere Boy gaat over de jeugd van John Lennon, toen de muzieklegende nog ver te zoeken was en John nog gewoon een vervelende arrogante puber. Van sommige muzikanten ga je de muziek meer waarderen met meer kennis over hun verleden, maar John Lennon is hier helaas niet één van, waardoor Nowhere Boy zeker voor Beatlesliefhebbers geen verplichte kost is.

De jongere jaren van John Lennon zijn geheel zoals die voor muzikanten een must zijn: doorspekt met trauma’s en andere narigheid. Hij wordt opgevoed door zijn tante, een koude en afstandelijke dame met wie hij constant in de clinch ligt. Tot zover nog geen problemen die een verfilming noodzakelijk maken. Maar dan verschijnt zijn eigen moeder opeens weer in zijn leven. Zijn moeder is in alles het tegenbeeld van zijn tante en John groeit steeds meer naar haar toe. Dit zorgt voor nog meer ruzies met zijn tante, maar ook zijn moeder heeft het zwaar, want haar nieuwe man ziet geen heil in de hernieuwde relatie tussen moeder en zoon.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Nowhere Boy Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Nowhere Boy

acties