22 mei (2010)

How your life can change in the blink of an eye.

5,7 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Thriller
  • België
90 Min België

Sam, een wat troosteloze veertiger, werkt als bewakingsagent in een winkelcentrum. Zijn leven wordt door elkaar geschud wanneer er op een dag een jongen met een rugzak zichzelf in het winkelcentrum tot ontploffing brengt.

Alt titel
22nd of MAY
Regie
Koen Mortier
Cast
Sam Louwyck, François Beukelaers, Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Titus De Voogdt, Jan Hammenecker, Barbara Callewaert, Bernadette Damman, Steffi Peeters, Norman Baert, Tristan Versteven, Gunter Lamoot, David Ameye, Jutta Huyge, Mireille Verboomen.
Release
17.11.2010
Release NL
22.05.2011
Release DVD
30.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Koen Mortier | Cast: Sam Louwyck (Sam), Wim Willaert (Wim), Norman Baert (Norman), Titus De Voogdt (Nico Degeest), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2010

Regisseur Koen Mortier opent met een indrukwekkende long take die op zichzelf weinig vertelt, maar je als kijker wel nieuwsgierig maakt naar wat hoofdrolspeler Sam op deze 22 mei te wachten staat. Hij staat pas enkele minuten op zijn post, net buiten het winkelcentrum waar hij werkt, als achter hem een bom ontploft. Mortier gaat vervolgens op de psychedelische tour en kruipt tot vervelens toe in het hoofd van Sam waar hij ontmoetingen heeft met verschillende slachtoffers en uiteindelijk ook de dader.

Sam is een wat troosteloze veertiger die alleen woont en als beveiliger in een winkelcentrum werkt. Als op 22 mei, een normale dag, een bom ontploft, probeert Sam uit reflex zoveel mogelijk slachtoffers te redden. Wanneer hij zich de rampzaligheid van de situatie realiseert, rent hij weg totdat hij neervalt van uitputting. Hij wordt gewekt door een vrouw die hij gered heeft. Vervolgens ontmoet hij meerdere personen, onder wie slachtoffers van de aanslag. Sommigen willen weten wat de terrorist bezielde, maar de meesten verwijten Sam de aanslag en vragen waarom hij de terrorist niet naar binnen heeft zien lopen.

videotrailers & clips

22 mei

acties