Dinner for Schmucks (2010)

Takes One To Know One.

Een aardige komedie die redelijk vermaakt, maar door een hypocriete benadering en te veel flauwe grappen niet helemaal geslaagd is.
play

5,7 details

  • 114 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

Tim heeft een functie als directielid en zijn baas is erg tevreden over hem. Er staat hem zelfs een promotie te wachten. Maar Tim moet eerst wel de perfecte gast vinden voor het maandelijkse etentje, ''het diner voor idioten'', georganiseerd door zijn baas. En dat lukt hem. Wanneer hij echter in IRS-medewerker Barry de grootste onnozele idioot ooit gevonden blijkt te hebben lijkt het etentje iets anders te verlopen dan voorheen. Barry lijkt het te presteren om het leven te ruïneren van iedereen die ook maar een paar minuten in zijn gezelschap verkeert.

Regie
Jay Roach
Cast
Steve Carell, Paul Rudd, Zach Galifianakis, Bruce Greenwood, Randall Park, Ron Livingston, Jemaine Clement, Lucy Punch, Kristen Schaal, P.J. Byrne, Nick Kroll, Stephanie Szostak, David Walliams, Andrea Savage, Larry Wilmore.
Budget
$ 69.000.000
Opbrengst
$ 86.387.857
Release
30.07.2010
Release NL
26.08.2010
Release DVD
15.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Jay Roach | Cast: Steve Carell (Barry), Paul Rudd (Tim), Zach Galifianakis (Therman), Jemaine Clement (Kieran), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2010

Steve Carell en Paul Rudd hebben hun carrière op een specifiek soort personage gebouwd. In Carells geval is dat de onmogelijke, al dan niet sympathieke stommeling die problemen aantrekt, in Rudds geval een variant op de innemende alledaagse man. In Dinner for Schmucks (een losse remake van de Franse film Le Dîner de Cons uit 1998) bouwen ze hier elk met hun eigen soort charme rustig op voort. Het levert een aardige komedie op die zich misschien niet met de top van het genre kan meten, maar wel degelijk vermakelijk is.

Rudd en Carell worden onder anderen bijgestaan door komieken Zach Galifianakis (The Hangover) en Jemaine Clement (Flight of the Concords), die bijna de show stelen in kleine bijrollen. Clement krijgt als absurde artiest met grote seksdrive de meeste lachers op zijn hand, hoewel Galifianakis in absurditeit niet veel voor hem onder doet. Zij kunnen het zich nog veroorloven eendimensionaal en leuk te zijn, maar de hoofdrolspelers hebben die luxe niet. Carell en Rudd moeten hun personages, respectievelijk Barry en Tim, zien te ontplooien en aantonen dat deze meer diepgang hebben dan op het eerste gezicht het geval lijkt te zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Dinner for Schmucks Nieuwsberichten

Laatste reacties

Olrik

"...Ik heb me persoonlijk totaal niet kunnen vermaken bij deze film en hij heeft me ook zeker niet aan h......"

Banned

"...Eigenlijk is dit de zoveelste dwaze komedie op rij. Maar omdat hij zo dwaas. Hilarisch grappig. Van......"

inimini

"...Rijke leugen versus arme waarheid; niet zien dat het grootste geluk al voor je neus staat totdat je......"

Dinner for Schmucks

acties