Made in Dagenham (2010)

Dagenham, England, 1968. An ordinary woman fights for equal pay and achieves something extraordinary.

Made in Dagenham weet een veelbelovend begin niet door te zetten, waardoor alleen actrice Sally Hawkins indruk weet te maken.
play

6,8 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Biografie
  • Komedie
  • Historisch
  • Verenigd Koninkrijk
113 Min Verenigd Koninkrijk

We Want Sex is gebaseerd op echte gebeurtenissen bij de fabriek van Dagenham Ford in 1968, waar 850 vrouwelijke arbeiders in protest gingen tegen seksueel onderscheid om hun baanprestaties en op staking gingen. De stakingscommissie werd uitgenodigd aan thee door secretaresse Barbara Castle van de werkgelegenheid, om een oplossing te vinden voor deze protesten.

Alt titel
We Want Sex
Regie
Nigel Cole
Cast
Rosamund Pike, Sally Hawkins, Andrea Riseborough, Bob Hoskins, Miranda Richardson, Daniel Mays, Geraldine James, Richard Schiff, Kenneth Cranham, Rupert Graves, John Sessions, Angus Barnett, Matt King, Robbie Kay, Jaime Winstone, Lorraine Stanley, Roger Lloyd-Pack, Mitchell Mullen, Phil Cornwell, Thomas Arnold, Nicola Duffett, Marysia Kay, Karen Seacombe, Johnny Lynch, Stephanie Carswell, Alex Moore, Cara Bamford, Gina Bramhill, Annika Hammerton, Matthew Aubrey, Marcus Hutton, Sian Scott, Ronald Fernee, Tom Clear, Ben Morris, Lee Harris.
Budget
$ 7.200.000
Release
01.10.2010
Release NL
12.05.2011
Release DVD
13.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Nigel Cole | Cast: Sally Hawkins (Rita O’Grady), Bob Hoskins (Albert Passingham), Rosamund Pike (Lisa Hopkins), Andrea Riseborough (Brenda), Jaime Winstone (Sandra), Lorraine Stanley (Monica), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2010

Typecasting, een bekend fenomeen binnen de filmindustrie. Voor sommige acteurs is het een zegen, voor veel anderen een probleem. Denk aan Jon Heder, die in vrijwel elke film zijn Napoleon Dynamite-rol mag overdoen. Of Robbert Pattinson die nu al vast lijkt te zitten aan het ‘strong silent type’. Dit geldt tot op zekere hoogte ook voor Sally Hawkins, die de meesten zullen kennen als Poppy uit Happy-Go-Lucky. Ze speelt voornamelijk dit soort goedlachse, prettig gestoorde vrouwen. In Made in Dagenham neemt ze echter een belangrijke, serieuze rol voor haar rekening, hetgeen op voorhand al bij velen scepsis zal oproepen. Met haar rol als protestleider weet ze de sceptici echter het zwijgen op te leggen: ze gaat uitstekend om met de ernst van haar rol en is het grote lichtpunt in een weinig bijzondere film.

Een groep vrouwen, werkend bij een Fordfabriek eind jaren zestig, besluit dat ze het niet langer pikken minder betaald te krijgen dan mannen. Terwijl vrijwel iedereen om hen heen zegt dat ze strijden voor een verloren zaak, zetten zij door om gelijk loon voor vrouwen in heel Engeland af te dwingen. Hoewel ze op heel veel weerstand stuiten, geven ze niet op en weten ze door elkaar te steunen een hoop stof te doen opwaaien in de door mannen gedomineerde wereld.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Kabol

"...Secretaresse? :-) Is dat de nieuwe vertaling van Secretary?..."

Mathilde

"...In deze film komt de powerfulness niet echt over, ik kan niet met ze meeleven.(en je weet natuurlijk......"

Tarkus

"...Prima film, die waar gebeurd is maar bovendien ook leuk is. Een wat serieus verhaal in een komedie,......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Made in Dagenham

acties