Morning Glory (2010)

Breakfast TV Just Got Interesting

Vermakelijke komedie over het wel en wee achter de schermen van een Amerikaans tv-programma is vooral een showcase voor het talent van Rachel McAdams.
play

6,2 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Wanneer Becky Fuller (Rachel McAdams) een baan krijgt bij de slecht bekeken ochtendshow 'Daybreak', besluit zij om het programma in een nieuw jasje te steken door de legendarische tv-presentator Mike Pomeroy (Harrison Ford) aan te nemen. Helaas weigert Pomeroy om geijkte onderwerpen als gossip, het weerbericht en de laatste mode te presenteren. En hij wil dit al helemaal niet doen met zijn co-presentatrice Colleen Peck (Diane Keaton), een voormalige winnares van Miss-verkiezingen die maar al te graag luchtige nieuwtjes bespreekt. Mike en Colleen liggen zowel tijdens de opnames als daarbuiten met elkaar overhoop. En als Becky ook nog een heftige affaire begint met collega-producent Adam Bennett (Patrick Wilson) komt haar hele leven op z’n kop te staan: haar relatie, haar reputatie, haar baan en haar programma...

Regie
Roger Michell
Cast
Harrison Ford, Rachel McAdams, Diane Keaton, Jeff Goldblum, Patrick Wilson, Steve Park, Noah Bean, Patti D'Arbanville, John Pankow, Jack Davidson, Linda Powell, Kevin Herbst, Vanessa Aspillaga, David Wolos-Fonteno, Joseph J. Vargas, Mike Hydeck, Jeff Hiller, Jerome Weinstein, Mario Frieson.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 58.785.180
Release
10.11.2010
Release NL
20.01.2011
Release DVD
09.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Roger Michell | Cast: Rachel McAdams (Becky Fuller), Harrison Ford (Mike Pomeroy), Diane Keaton (Colleen Peck), Patrick Wilson (Adam Bennett), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2010

Films over het alledaagse functioneren van de media kunnen meesterwerken opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het geniale Network van Sidney Lumet of Broadcast News van James L. Brooks. De pretenties van die films worden echter niet gedeeld door Morning Glory, die vanaf deze week in de bioscopen is te zien. Regisseur Roger Michell (Notting Hill) en scenarist Aline Brosh McKenna (The Devil Wears Prada) wilden vooral een leuke feelgoodfilm afleveren en zijn in dat doel uitstekend geslaagd.

Morning Glory draait om tv-producente Becky Fuller, die wordt ontslagen bij een lokale tv-studio en het hogerop besluit te zoeken. Ze krijgt het aanbod om de ochtendshow Daybreak, al tijden kampend met teruglopende kijkcijfers, te produceren bij een grote zender en daar zegt ze natuurlijk geen nee tegen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Morning Glory Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Verrassend leuke film, met een puike Harrison Ford als een nors TV-anker. Ook de andere hoofdrollen......"

Roger

"...Matige film met matige rollen van o.a. Ford. Het verhaal is dun en uiteindelijk zelfs ongeloofwaardi......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Morning Glory

acties