Gulliver's Travels

Gulliver's Travels (2010)

Something big is going down

Met een hoop flauwe humor en voorspelbare situaties is Gulliver’s Travels niet voor iedereen weggelegd. Alleen vermakelijk als je hem totaal niet serieus neemt.
play

4,6 details

  • 85 Min
  • Avontuur
  • Komedie
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigde Staten

Moderne bewerking van Jonathan Swifts klassieke verhaal. Jack Black is te zien als Gulliver, een mislukte schrijver die in de postkamer van The Times werkt. Om indruk te maken op de redacteur voor reisverhalen, begeeft Gulliver zich op onbekende wateren, op een boot richting de Bermudadriehoek. Hij belandt in een hevige storm en spoelt aan op een vreemd eiland dat wordt bewoond door een minivolk: de Lilliputters.

Regie
Rob Letterman
Cast
Jack Black, Richard Laing, Billy Connolly, Jason Segel, David Sterne, James Corden, Amanda Peet, Jonathan Aris, Emily Blunt, Emmanuel Quatra, Chris O'Dowd, Catherine Tate, T.J. Miller, Olly Alexander, Stewart Scudamore.
Budget
$ 112.000.000
Opbrengst
$ 237.382.724
Release
25.12.2010
Release NL
10.02.2011
Release DVD
28.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Letterman | Cast: Jack Black (Lemuel Gulliver), Jason Segel (Horatio), Emily Blunt (Prinses Mary), Amanda Peet (Darcy Silverman), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2010

Sequels, prequels, reimaginings, reboots, het lijken de huidige toverwoorden van Hollywood. Steeds vaker en steeds sneller worden bestaande verhalen in herziene versies heruitgebracht. Binnen die trend is het verhaal van Gullivers Reizen één van de meest gerecyclede stukken literatuur in de filmgeschiedenis. De nieuwste versie, met Jack Black als Gulliver, overgiet het verhaal met een flinke lading belachelijkheid en flauwe humor. Velen zullen deze lichtzinnigheid als godslastering beschouwen en er ver vandaan blijven. Anderen, met meer clementie of minder kennis van het oorspronkelijke verhaal, zullen er nog best hun lol mee op kunnen.

Lemuel Gulliver is een alleenstaande postbezorger bij een tijdschriftenfirma en leidt een weinig boeiend leven. Uit nervositeit liegt hij over zijn reisverleden tegenover de mooie tijdschriftredactrice op wie hij verliefd is, wat ertoe leidt dat hij op reis naar de Bermudadriehoek wordt gestuurd. De reis verloopt allesbehalve soepel: Gulliver komt terecht in een gigantische draaikolk en belandt op het eiland Lilliput dat bewoond wordt door heel kleine mensjes. Hoewel hij eerst gevangen wordt genomen, blijken de bewoners zijn hulp hard nodig te hebben. Al snel raakt Gulliver bevriend met de Lilliputters en besluit hij ze te helpen in de strijd tegen hun aartsrivalen van het naburige eiland Blefuscu.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Gulliver's Travels Nieuwsberichten