A Thousand Words (2012)

He only has 1000 words left to discover what matters the most.

Reviews (1)

Glennekeeeee

Avatar

Geen onaardige film maar zeker geen hoogvlieger. Misschien wel éen van de betere uit de laatste jaren van Murphy.
Verwacht je zeker niet aan een flauwe komedie zoals Norbit of dergelijke. De film zou je meer kunnen bestempelen als een familiefilm/tragikomedie waarin een duidelijke boodschap verworven zit. Waar de film nog lekker als komedie begint met een heerlijke egoïstische en egocentrische Murphy veranderd de film stelselmatig naar een soort drama.
Dit is zowel het sterke als het zwakke punt van de film. Enerzijds is het leuk dat dit meer is dan een 'domme komedie' zoals Murphy, Sandler, Vaughn, Ferrell en andere de laatste jaren uit hun mouw schudden. Anderzijds heb je na de komische eerste helft geen flauw idee dat er in het laatste deel amper te lachen zal zijn. Al een geluk dat ik op zich dat laatste deel wel kon smaken en ook Murphy dat best nog goed aanpakte.
Toch was de film net iets te wisselvallig in z'n moppen en is de geloofwaardigheid er niet om de laatste akte in een dramatischere toon te brengen.

A Thousand Words is zeker geen slechte film maar ook zeker niet dé film die Eddie Murphy terug op de kaart zet. Wel aardig maar niet overweldigend.

5/10