Play

Play (2005)

6,8 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Argentinië
  • Chili
100 Min Argentinië

In miljoenenstad Santiago kruisen de werelden van een arm, nieuwsgierig plattelandsmeisje en een vermoeide upper class professional elkaar. Zij, Christina, is een arm, opgewekt meisje dat in de ban is van de grote stad en in haar levensonderhoud voorziet door de verzorging van een zieke Hongaar. Tristan daarentegen woont in een luxe appartement, maar staat op het punt alles te verliezen: zijn vrouw, zijn werk en zijn koffer. Wanneer Christina die koffer vindt, duikt ze in Tristans bestaan. Met zijn muziek en zijn sigaretten als attributen, volgt ze de nietsvermoedende Tristan en zijn naasten.

Regie
Alicia Scherson
Cast
Aline Küppenheim, Jorge Alis, Viviana Herrera, Andres Ulloa, Coca Guazzini, Francisco Copello, Juan Pablo Quezada, Andrei Slobodianik, Kevin Lucero Less, María José San Martín.
Release
07.09.2005
Release DVD
01.12.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Alicia Scherson | Cast: Viviana Herrera, Andrés Ulloa, Aline Kuppenhein e.a. | Speelduur: 105 minuten

"Bijna niemand kent mij", verklaart de Chileense vrouw Christina een aantal keer, en dat vindt ze eigenlijk wel fijn zo. Ze doet altijd wat ze wil, en heeft weinig nodig. Toch knaagt er iets. Overduidelijk heeft Christina moeite om zich te binden aan mensen. Buiten de Hongaarse man die ze verzorgt, heeft ze dan ook weinig contact met de buitenwereld. Haar moeder leeft ver weg van de grote stad op het platteland, en een bevriende gemeentewerker laat ze nooit te dichtbij komen.

Slenterend door Santiago is Christina het meest op haar gemak en kan ze helemaal opgaan in de kleuren en geuren van de stad. Ze vult haar leven zo met verhalen die ze op straat vindt. Eén van die verhalen ligt op een morgen voor haar deur in een vuilisbak. De nacht ervoor heeft de rijke jongeman Tristan de bons gekregen en is beroofd van zijn koffer, die later in de vuilnisbak werd gedumpt. Geïntrigeerd door de koffer volgt Christina de man. Wanneer hun levens kruisen, merken ze beiden hoe overeenkomstig, maar toch wezenlijk verschillend hun levens in Santiago zijn. Hun ontmoeting zullen ze echter nooit vergeten.