The Last Station (2009)

Intoxicating. Infuriating. Impossible. Love.

Prachtige ensemblefilm van Michael Hoffman is een romantische film pur sang, met een uitblinkende Helen Mirren.
play

6,9 details

  • 112 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Romantiek
  • Duitsland
  • Rusland
  • Verenigd Koninkrijk
112 Min Duitsland

The Last Station is een biografie over de Russische schrijver Leo Tolstoj. De film concentreert zich op het laatste en tevens roerige jaar van het leven van de schrijver.

Regie
Michael Hoffman
Cast
Helen Mirren, James McAvoy, Christopher Plummer, Paul Giamatti, Anne-Marie Duff, Kerry Condon, John Sessions, Patrick Kennedy, David Masterson, Tomas Spencer, Wolfgang Häntsch, Anastasia Tolstoy, Christian Gaul.
Release
04.09.2009
Release NL
25.02.2010
Release DVD
14.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Hoffman | Cast: Helen Mirren (Sofya Tolstoj), Christopher Plummer (Leo Tolstoj), James McAvoy (Valentin Bulgakov), Paul Giamatti (Vladimir Chertkov), Anne-Marie Duff (Sasha Tolstoj), Kerry Condon (Masha) e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2009

Bij een film over de nadagen van Lev Tolstoj, de vermaarde Russische auteur van onder andere Oorlog en Vrede en Anna Karenina, verwacht je misschien niet zo snel een ouderwets romantische film over ontluikende liefdes en gepassioneerde huwelijken. Toch is dat precies wat The Last Station te bieden heeft. Meer dan over de auteur Tolstoj, waar toch ook meer dan voldoende over te zeggen valt, gaat deze film van Michael Hoffman namelijk over de alles overwinnende kracht van de liefde.

Gebaseerd op een roman van Jay Parini, wordt The Last Station verteld door de ogen van Valentin Bulgakov, de pas aangestelde privéassistent van Tolstoj, die zich in de nadagen van zijn carrière heeft teruggetrokken op zijn statige landgoed. Bulgakov komt al snel terecht in een strijd om de erfenis van Tolstoj, waarbij zijn vrouw Sofya de rechten van zijn romans in eigen bezit wil houden terwijl vriend en ideoloog Vladimir Chertkov alle rechten wil vrijgeven, zodat het hele Russische volk ervan kan genieten. Het zorgt voor spanningen tussen Tolstoj en zijn vrouw, die zielsveel van elkaar houden maar elkaar ook regelmatig in de haren vliegen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Last Station Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Mooie vertolkingen van een prima cast in deze biografische prent. Maar toch is de film niet helemaa......"

The Last Station

acties