Ajami

Ajami (2009)

7,4 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Israël
120 Min Duitsland

Ajami is de buurt in Jaffa waar het verhaal zich afspeelt. Hier wordt ieders leven beïnvloedt door geweld en misdaad. Strenge Arabische familiestructuren, bendes, wraak, brute politieoptredens en racisme spelen in ieders leven een rol. We volgen Nasri ) wiens familie dringend geld nodig heeft om wraak af te kopen. Malek, een jonge Palestijn probeert geld bijeen te sparen met restaurantwerk om een operatie voor zijn moeder te betalen. De Israëlische politieagent Dando moet de verdwijning van zijn broer zien te verwerken terwijl hij op een drugsdeal afgestuurd wordt.

Regie
Scandar Copti
Yaron Shani
Cast
Fouad Habash, Nisrine Rihan, Elias Saba, Youssef Sahwani, Abu George Shibli, Ibrahim Frege, Scandar Copti, Shahir Kabaha, Hilal Kabob, Ranin Karim, Eran Naim, Sigal Harel, Tamar Yerushalmi, Moshe Yerushalmi, Ghassan Ashkar.
Release
17.09.2009
Release NL
27.05.2010
Release DVD
26.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Scandar Copti en Yaron Shani | Cast: Fouad Habash (Nasri), Nisrine Rihan (Ilham), Elias Saba (Shata), Youssef Sahwani (Abu-Lias), Ibrahim Frege (Malek), Scandar Copti (Binj), Eran Naim (Dando Be David), e.a. | Speelduur:120 minuten | Jaar: 2009

Ajami is een wijk in de Israëlische stad Jaffa, waar joden, moslims en christenen naast elkaar wonen. Gezamenlijk, niet gebroederlijk. Al na enkele seconden vindt er een brute moord plaats en wordt de intolerantie tussen de verschillende clans en religies duidelijk voelbaar. Geweld is hier aan de orde van de dag. Wat volgt is een spannende en intrigerende ensemblefilm. De keuze voor een dergelijke structuur is misschien niet de makkelijkste, maar waarschijnlijk wel de enige die recht kan doen aan de problematiek van het leven in een smeltkroes.

De film opent met een uitermate vriendelijk en zonnig shot van een buitenwijk van Jaffa. Dit shot wordt vervolgens bruut verstoord door twee jongens op een brommer die een derde jongen neerschieten. Vanaf dat moment is niets meer rustig. In enkele hoofdstukken volgen we onder meer de dertienjarige Nasri en zijn oudere broer die uit elkaar worden gedreven door de wraak van een kwaadaardige clan, Malek, een Palestijnse vluchteling die illegaal in Israël werkt om de operatie van zijn moeder te kunnen betalen, Binj, een Palestijn die een relatie probeert op te bouwen met zijn Joodse vriendin terwijl zijn broer verdacht wordt van de moord op een andere Jood en ten slotte Dando, een Joodse politieman die op zoek is naar zijn verdwenen broer… Kortom, een duizelingwekkend verhaal.

videotrailers & clips