Greenberg (2010)

He's got a lot on his mind.

Ben Stiller schittert als Roger Greenberg, een narcistische klootzak die je in het echte leven niet wil kennen, maar op het witte doek heel interessant is om naar te kijken.
play

6,4 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Roger Greenberg (Ben Stiller) is single, veertig jaar, New Yorker en weet niet goed wat hij met zijn leven aan moet. Hij besluit op het huis van zijn succesvolle broer te gaan passen in Los Angeles en vooral een tijdje niets te doen. Zijn voornaamste bezigheden bestaan uit het schrijven van klachtenbrieven en het bouwen van een hondenhok. Ondertussen gaat hij op zoek naar zijn roots en bezoekt hij zijn schoolvrienden. De teleurstelling is groot als blijkt dat ze uit elkaar zijn gegroeid. Dan leert hij Florence kennen, de assistente van zijn broer. Een begin van iets moois.

Regie
Noah Baumbach
Cast
Ben Stiller, Chris Messina, Rhys Ifans, Greta Gerwig, Merritt Wever, Chris Coy, Sydney Rouviere, Koby Rouviere, Susan Traylor, Blair Tefkin, Mina Badie, Heather Lockie, Emily Lacy, Aaron Wrinkle, Zach Chassler.
Opbrengst
$ 6.153.967
Release
26.03.2010
Release NL
08.07.2010
Release DVD
12.10.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Noah Baumbach | Cast: Ben Stiller (Roger Greenberg), Greta Gerwig (Florence Marr), Rhys Ifans (Ivan Schrank), Jennifer Jason Leigh (Beth), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2010

De eerste tien minuten denk je nog dat Greenberg gaat over Florence Marr, een pas afgestudeerde twintiger die niet weet wat ze met haar leven wil. Ze klust bij als personal assistant van een rijk gezin waar ze goed voor betaald krijgt en struint in de tussentijd allerlei feestjes af, op zoek naar zichzelf en naar zingeving. Florence lijkt een prima hoofdrolspeelster voor een film: sympathiek, charmant en een eenvoudig identificatiekader voor een groot publiek. Dat is regisseur Noah Baumbach echter veel te makkelijk en al snel verschuift hij het perspectief volledig naar Roger Greenberg, een van de meest vervelende personages die je dit jaar in de bioscopen zal tegenkomen.

Als de familie Greenberg, waar Florence de personal assistant van is, op vakantie gaat naar Thailand, besluit Philip Greenberg dat zijn broer Roger in de tussentijd wel op hun huis in LA mag passen. Deze Roger, die net is ontslagen uit een kliniek waar hij was opgenomen vanwege een zenuwinzinking, is de veertig gepasseerd en benadrukt tegen iedereen die het wil horen dat hij een tijdje niets wil doen. Greenberg is zo’n man die iedereen wel eens is tegengekomen in zijn omgeving, maar waar je het liefst met een grote boog om heen wil lopen. De man heeft een totaal gebrek aan sociale vaardigheden, is zeldzaam egoïstisch en heeft niet door hoe hij met zijn woorden de weinige mensen die wel om hem geven keihard de grond in stampt. Wonder boven wonder ziet Florence echter wel iets in de bijna twintig jaar oudere Greenberg en ontwikkelt zich een moeizame en gecompliceerde relatie tussen de twee.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Greenberg Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Greenberg

acties