Letters to Juliet (2010)

What if you had a second chance to find true love?

Aangename romantische komedie is weliswaar voorspelbaar, maar door de mooie plaatjes van het Italiaanse landschap en de mooie hoofdrolspelers vergeet je dat al snel.
play

5,9 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Een jonge Amerikaanse vrouw (Amanda Seyfried) gaat op vakantie naar het prachtige Verona in Italië. Daar vindt ze een ''Letter to Juliet'', een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Hierdoor begint ze een zoektocht naar de geliefden uit de brief...

Regie
Gary Winick
Cast
Amanda Seyfried, Vanessa Redgrave, Gael García Bernal, Franco Nero, Christopher Egan, Milena Vukotic, Ashley Lilley, Anna Kuchma, Marcia DeBonis, Lidia Biondi, Luisa Ranieri, Marina Massironi, Daniel Baldock.
Budget
$ 30.000.000
Release
14.05.2010
Release NL
17.06.2010
Release DVD
07.12.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Gary Winick | Cast: Amanda Seyfried (Sophie), Christopher Egan (Charlie), Vanessa Redgrave (Claire), Gael Garcia Bernal (Victor), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2010

De kracht en tegelijk de zwakte van het romantische komediegenre is het feit dat je als kijker precies weet waar je aan toe bent als je zo’n film ingaat. Jongen ontmoet meisje, er ontstaan problemen en aan het eind leeft iedereen nog lang en gelukkig. Het is de kunst om die opbouw te verpakken in zo’n mooie buitenkant dat deze voorspelbaarheid niet gaat irriteren. Sommige films zijn daar beter in dan andere en gelukkig behoort Letters to Juliet tot de eerste categorie.

Amanda Seyfried is Sophie, een vrouw die werkt als feitenchecker voor een uitgeverij maar ambities koestert het zelf te maken als schrijfster. Ze staat op het punt te trouwen met de temperamentvolle kok Victor, die druk bezig is met zijn nieuwe restaurant. Samen gaan ze op een vervroegde huwelijksreis naar Verona, de stad van Romeo en Julia. Daar aangekomen heeft Victor het te druk met zijn werk, waardoor Sophie vooral zelf door de stad gaat banjeren.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

SaskiiaE

"...Maar hij is wel heerlijk romantisch!..."

Ikke112

"...De film is gewoon 1 groot voorspelbaar stuk. Ook ontzettend 'kwijlerig'. Alles wat je denkt dat er g......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Letters to Juliet

acties