Burlesque (2010)

It takes a LEGEND... to make a STAR!

Weinig vernieuwende musical met Christina Aguilera’s acteerdebuut: wat kan ze zingen, die meid.
play

5,6 details

  • 119 Min
  • Drama
  • Musical
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

Ali is een zangeres met een grote stem uit een kleine stad die vlucht voor ontbering en een onzekere toekomst om haar dromen waar te maken in Los Angeles. Ze belandt in The Burlesque Lounge, een majestueus maar in verval geraakt theater waar een bezield muzikaal gezelschap onderdak heeft. Tess, eigenares van de club en tevens ook de hoofdact, geeft Ali een baantje als serveerster. De overweldigende kostuums en de gedurfde choreografie in Burlesque verrukken de jonge zangeres, die zweert ooit zelf op het podium te staan. Met de hulp van een gevatte podiummeester en een barman, belandt Ali vanachter de bar op het podium. Met haar spectaculaire stem herstelt ze The Burlesque Lounge in haar oude glorie, tot een charismatische zakenman met een aanlokkelijk voorstel komt.

Regie
Steve Antin
Cast
Kristen Bell, Stanley Tucci, Christina Aguilera, Alan Cumming, Cam Gigandet, Julianne Hough, Cher, Peter Gallagher, Dianna Agron, Eric Dane, Glynn Turman, David Walton, Tanee McCall, Terrence Jenkins, Chelsea Traille.
Budget
$ 55.000.000
Opbrengst
$ 89.519.773
Release
23.11.2010
Release NL
16.12.2010
Release DVD
19.04.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Steve Antin | Cast: Christina Aguilera (Ali), Cher (Tess), Cam Gigandet (Jack), Stanley Tucci (Sean), Alan Cumming (Alexis), Kristen Bell (Nikki), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2010

Burlesque was ooit een vorm van musicaltheater waarbij een opera of klassiek theaterstuk werd bewerkt tot een grotesk, vaak parodiërend stuk. In de film Burlesque hanteren de makers de Amerikaanse, wat plattere variant van burlesque, waarbij vooral show, zang en striptease centraal staan. Hoewel het scenario dat de film moet dragen allesbehalve origineel is, blijft Burlesque redelijk overeind als rechttoe-rechtane musical. Al was het maar vanwege de indrukwekkende a-capellasolo’s van Christina Aguilera.

Voor het verhaal van de film geldt heel cliché: als je er één hebt gezien, dan heb je ze allemaal gezien. En dus begint het graatmagere verhaal met een “ik ga weg naar de grote stad en kom hier nooit meer terug”-scène. Degene die gaat is Ali, een jonge vrouw die niets liever wil dan dansen en zingen. Dat ze kan zingen weet de kijker dan al. In de enige echte musicalscène aan het begin van de film zingt ze vol overtuiging in de lege bar waar ze zojuist ontslag heeft genomen. Alle volgende zangscènes spelen zich af op het podium van een neoburlesqueclub in Los Angeles. Ali heeft geen familie meer en verder ook niets te verliezen, dus trekt ze de stoute schoenen aan als ze de magie van deze club heeft gezien.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Burlesque Nieuwsberichten

Laatste reacties

Bukowski

"...Jij had waarschijnlijk liever de ontspoorde Britney gezien. ;)..."

MovieBoom

"...Leuke film voor mensen die van het geschreeuw van de arrogante christina houden..."

Vamprose

"...Ik heb heel erg veel zin in deze film! Burlesque is een tof thema en vooral met Christina in de hoo......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Burlesque

acties