Puss in Boots (2011)

Live for danger. Fight for justice. Pray for mercy.

Deze geslaagde spin-off van de Shrek-reeks heeft genoeg eigen bestaansrecht. Dit komt met name door de goede mix van grappen, oogstrelende animatie en actie.
play

6,6 details

  • 90 Min
  • Avontuur
  • Animatie
  • Komedie
  • Fantasy
  • Actie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten

Puss in Boots gaat over een van de vroegere avonturen van Puss. Samen met Humpty Dumpty (Zach Galifianakis) en Kitty (Salma Hayek) gaat hij achter een bekende gans aan die gouden eieren legt.

Alt titel
De Gelaarsde Kat 3D
Regie
Chris Miller
Cast
Salma Hayek, Antonio Banderas, Guillermo del Toro, Zach Galifianakis, Billy Bob Thornton, Tom McGrath, Amy Sedaris, Mike Mitchell, Conrad Vernon, Robert Persichetti Jr., Bob Joles, Constance Marie, Ryan Crego, Rich Dietl, Latifa Ouaou, Tom Wheeler.
Budget
$ 130.000.000
Opbrengst
$ 554.987.477
Release
28.10.2011
Release NL
08.12.2011
Release DVD
27.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Miller | Cast (stemmen): Antonia Banderas (Puss In Boots), Salma Hayek (Kitty Softpaws), Zach Galifianakis (Humpty Dumpty), Billy Bob Thornton (Jack), Amy Sedaris (Jill), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2011

Het (vooralsnog) laatste deel van Shrek rolde een jaar geleden de bioscopen binnen. De reeks was door gebrek aan inspiratie en vernieuwing in razend tempo aan het afglijden en het was nog maar vraag of spin-off Puss In Boots weer wat leven in de brouwerij zou kunnen brengen. Het personage, van stem voorzien door Antonio Banderas, maakte zeven jaar geleden voor het eerst zijn opwachting in Shrek 2. Zijn belangrijkste eigenschappen: hoogmoedig, gladjes, onbevreesd en zelfverzekerd. Echter, als hij iets gedaan wil krijgen dan zet hij zijn grote hypnotiserende zwarte ogen op en iedereen zwicht.

De schrijvers van Puss In Boots hoeven niet vaak op dit trucje terug te grijpen. Slechts een enkele keer gooit Puss zijn verborgen schattigheid in de strijd. Bovendien is er weinig van de vier Shrek-films te bespeuren. De groene Ogre en zijn vrouw zijn net als de hyperactieve ezel en andere bijfiguren in geen velden of wegen te bekennen. Het is de makers te prijzen dat ze zoveel vertrouwen hebben gehad in de kat met de laarzenfetisj dat ze hem zijn eigen verhaal durven laten dragen. We krijgen een hoop te zien van zijn achtergrond, maar het is geen taaie karakterstudie geworden. Het verhaal is een zootje en het is op zijn zachtst gezegd vreemd dat deze prequel zich in een compleet andere tijd en omgeving afspeelt dan de vier Shreks. De oogstrelende animaties en rake grappen maken een boel goed.

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

Puss in Boots Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Mooi gemaakte animatiefilm, prachtige beelden. Maar ik had hem veel leuker verwacht, de dialogen wa......"

B4tmobile

"...Leuk verhaal, leuk in elkaar gezet, al met al erg vermakelijke film! Heb er een paar keer flink om m......"

B@chelor

"...Zag de film van de week pas en De Fluisteraar was echt wel grappig. Had liever hem als bad guy wille......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Puss in Boots

acties