Zombieland: Double Tap

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Zombieland: Double Tap is het tien jaar latere vervolg van de eerste Zombieland film. Dit vervolg is weer geregisseerd door Ruben Fleischer.

De groep van vier zombie apocalyps overlevenden zitten inmiddels al tien jaar in een wereld gevuld met zombies. De zombies hebben zich in deze tien jaar geëvolueerd, waardoor de groep de nieuwe verschillende soorten zombies op nieuwe manieren moeten zien te doden. In deze tien jaar zijn de vier ook een soort familie geworden.
Wanneer Little Rock (Abigail Breslin) in een rebelse bui wegloopt en zo zoek raakt, moeten de anderen haar zien te vinden voor ze haar voor altijd kwijt raken in de zombie apocalyps. Tijdens deze zoektocht ontmoeten ze andere overlevenden. Met sommige van deze weten ze een vriendschap te sluiten, terwijl andere ze meer voor de voeten lijken te lopen. Zo moeten ze voorzichtig kiezen met wie ze verder reizen in hun zoektocht naar Little Rock.

Ondanks dat het zowel in het echte en de film tien jaar later is, weet dit vervolg dezelfde sfeer en stijl te behouden. Zo is deze film weer een overdreven komische trip tijdens een zombie apocalyps. Het probleem voor deze film is alleen dat zombies niet meer zulk bijzonder soort horror wezens zijn zoals ze in 2009 waren. Sinds 2010 dankzij de tv-serie The Walking Dead zijn zombies populairdere geworden en meer in films en tv-series gebruikt. Ondanks de gegroeide populariteit van zombies weten ze dit aspect toch nog op een eigen komische manier te gebruiken in deze nieuwe Zombieland film. Deze nieuwe film weet zo vermakelijk te blijven voor de fans van het eerste deel.

De effecten zien er ook even goed uit als in de eerste film. Voor sommige nieuwe zombie soorten in de film hebben ze voor komische doeleinde deze overdreven bloederiger gemaakt. De meeste zombies zijn zo met goede make-up effecten in de film geplaatst. Alleen wanneer er een grotere groep zombies in de film zit, hebben ze met CGI de extra zombies toegevoegd om de groep zo te vergoten.

Het acteerwerk is ook nog zo goed als het was in het eerste deel. In de tien jaar na het eerste deel zijn vele van de cast meer doorgebroken in de filmwereld. Woody Harrelson was in de eerste Zombieland film de bekendste van de cast. Zijn personage in deze film is gelukkig nog steeds zo fout en politiek incorrecte zoals hij in het eerste deel ook was. Het is mooi om te zien dat ze zijn personage niet hebben aangepast aan hoe de moderne filmwereld tegenwoordig in elkaar zit. Jesse Eisenberg, Emma Stone en Abigail Breslin zijn sinds 2009 populairder geworden in de filmwereld. Sommige hebben sinds 2009 Oscar nominaties en zelf winsten binnen gehaald in hun filmcarrière. Het is mooi dat ze bereid waren om terug te komen voor dit tien jaar latere vervolg.
Vele van de nieuwe personages hebben meer een kleine rol in de film en lijken meer in de film te zitten voor extra komische momenten. Van de nieuwe cast leden levert Zoey Deutch het beste en meest komische acteerwerk als het stereotype van een dom blondje.