Double Tap gaat hersenloos verder waar Zombieland eindigde. Geen origineel vervolg maar evengoed vermakelijk onsmakelijk.
play

6,2 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Horror
  • Verenigde Staten
  • Canada
99 Min Verenigde Staten

Tien jaar na de release van de moderne cultfilm Zombieland zijn hoofdrolspelers Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin en Emma Stone, regisseur Ruben Fleischer (Venom) en schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick (Deadpool) terug voor Zombieland: Double Tap. In deze actie komedie moeten de vier zombie killers het opnemen tegen verschillende soorten nieuwe zombies, en zelfs een groep meedogenloze overlevenden, vanaf het platteland tot aan het Witte Huis. Geschreven door Rhett Reese, Paul Wernick en Dave Callaham.

Alt titel
Zombieland 2
Regie
Ruben Fleischer
Cast
Emma Stone, Woody Harrelson, Bill Murray, Jesse Eisenberg, Rosario Dawson, Dan Aykroyd, Abigail Breslin, Luke Wilson, Zoey Deutch, Avan Jogia, Thomas Middleditch, John Dixon, Rachel Luttrell, MWW Michael Wilkerson, Jessica Medina, Victoria Hall, Julia Vasi, Victor Rivera, Ian Gregg, Devin Mojica.
Release
09.10.2019
Release NL
21.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Ruben Fleischer | Cast: Jesse Eisenberg (Columbus), Emma Stone (Wichita), Woody Harrelson (Tallahassee), Abigail Breslin (Little Rock), Zoey Deutch (Madison), Rosario Dawson (Nevada) , e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2019

Het inmiddels tien jaar oude Zombieland was een cultkomedie pur sang. Een cast die bestond uit gevestigde en nog te vestigen namen, losgelaten op een script waar het plezier van afspat. Bovenal was het een film met ijzersterke grappen die robuust genoeg zijn om de tand des tijds te kunnen doorstaan, en origineel en subtiel genoeg om een breder publiek aan te spreken. Deze originaliteit maakt het een vervolg echter bij voorbaat al lastig. En een vervolg is Zombieland: Double Tap. Geen reboot of spin-off, maar gewoon verdergaan waar het eerste deel was gebleven. Als de bekendste grap uit het origineel het zelfs tot in de filmtitel schopt, strompelt deze zombiefilm duidelijk niet weg voor die erfenis.

Het is echter niet onlogisch te beginnen met de vraag waarom het überhaupt tot dit vervolg gekomen is. Vooral Jesse Eisenberg en Emma Stone, in 2009 nog relatieve groentjes, hebben het afgelopen decennium immers flink aan de weg getimmerd. Maar ook de schrijvers van deel één, Rhett Reese en Paul Wernick, hebben inmiddels een flink verfraaid cv, na onder meer twee Deadpool-films. Het einde van de originele Zombieland vroeg daarnaast niet direct om vervolg; de eindjes waren allemaal aardig aan elkaar geknoopt. En was de fundering voor de grappen echt goed genoeg voor nog anderhalf uur zombieknallen, zelfontwikkelde survivalregels naleven en Twinkie-jagen?

videotrailers & clips

alle artikelen (24)

Zombieland: Double Tap Nieuwsberichten

Laatste reacties

kalekruin

"...Het eerste deel heeft the full package: humor, spanning, goede acteurs(jesse eisenberg=held, woody=h......"

movieandtvfreak

"...Lijkt me erg leuk. Moet wel goed zijn, als die succes wil...."

Zombieland: Double Tap

acties