Blu-ray

Blu-ray review 'Zombieland: Double Tap' - Ook dubbel zo goed?

Het viertal is terug en krijgt nu (op een of andere manier) hulp van nieuwe personages.

door Bram de Groot om 15:17 in Blu-ray
Regie: Ruben Fleischer | Cast: Jesse Eisenberg (Columbus), Emma Stone (Wichita), Woody Harrelson (Tallahassee), Abigail Breslin (Little Rock), Zoey Deutch (Madison), Rosario Dawson (Nevada), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Bioscooprelease: 21.11.2019 | FilmTotaal Recensie: 2,5 sterren

In 2009 verscheen van regisseur Ruben Fleischer (Venom) de zombiekomedie Zombieland met een prachtig mooie cast. Een vervolg hing tijden in de lucht en zo'n tien jaar later gebeurde het dan ook echt met Zombieland: Double Tap. Grotendeels is Double Tap een herhaling van zetten en daardoor toch redelijk voorspelbaar. Desondanks voldoende om vermakelijk te zijn!

In de States startte het $42 miljoen kostende Zombieland: Double Tap met een prima mooie $26,8 miljoen op en eindigde wereldwijd op een redelijke $122,8 miljoen. In Nederland werd er bijna vier ton in euro's omgezet aan de bioscoopkassa's.

Redelijk ontvangst

De critici ontvingen de komedie voldoende, met een score van 68% op Rotten Tomatoes tot gevolg. De gemiddelde beoordeling is een 6.2/10. Het publiek vermaakte zich een stuk beter: 88% (4.33/5).

De Critics Consensus: "Zombieland: Double Tap compenseert een gebrek aan verse hersenen met een plezierige hereniging die de geest van het origineel en voegt er een paar leuke wendingen aan toe."


Meer zombielol

In Zombieland: Double Tap zijn we tien jaar verder na de gebeurtenissen in de eerste film. De vier zombiekillers nemen het op tegen verschillende nieuwe soorten zombies, en zelfs een groep meedogenloze overlevenden! Maar ze komen er ook achter dat ze allemaal een eigen kijk hebben op het leven.

4K UHD Blu-ray: Zombieland: Double Tap

Discs: 1 x Blu-ray | 1 x UHD | Release: maart 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS : X | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8712609640717 | Met dank aan: Sony Pictures Entertainment Benelux BV

De schijven van deze uitgave van Zombieland: Double Tap zitten vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de vier bekende hoofdfiguren en op de achterkant een verwijzing naar flink wat extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Er zijn dus twee schijven terug te vinden in deze uitgave. De 4K UHD-disc is uiteraard bekeken en deze laat een geweldig beeld zien op het 4K-scherm. Met een geweldige scherpte en mooie kleuren is dit weer op en top genieten. Ook de meer donkere scènes doen het goed.

Op de cover van de uitgave zit een stickertje met de tekst IMAX enhanced fully immersive picture & sound en dat klinkt natuurlijk gaaf. Het effect op het geluid lijkt te zijn dat er een DTS : X track terug te vinden is op de schijf. In feite is dit een meer ruimtelijke DTS-HD track. Er is namelijk geen specifieke audio-opstelling nodig.

Bonusmateriaal

Op de Blu-ray schijf staat de nodige bonus. Naast het audiocommentaar van regisseur Fleischer en negen verwijderde scènes vind je ook een mooie, gevarieerde reeks featurettes en een kort filmpje terug.

De featurettes zoomen in op 1. de dubbelgangers van Columbus en Tallahassee, 2. Bill Murray, 3. de vele auto's in deel twee, 4. de regels die gelden op de set van Zombieland, 5. het hippiecomplex, 6. de nieuwe personages in de film en 7. de realisatie van de vechtscène tussen de dubbelgangers.

Als laatste is er de video Zombieland Ad Council waarin je binnen een halve minuut te horen krijgt hoe je om moet gaan met een situatie als in de film. Leerzaam!

Wat vind jij van Zombieland: Double Tap?

Was jij onder de indruk van Zombieland: Double Tap? En vond je hem net zo leuk als het origineel? Of heb je de film ergens op je watch list staan? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair