The Milk of Sorrow

6,5 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Spanje
  • Peru
95 Min Spanje

Fausta (Magaly Solier) lijdt aan 'La Teta Asustada', een zeldzame ziekte die overdraagbaar is via de moedermelk van vrouwen die werden verkracht tijdens een periode van terreur in Peru. De oorlog mag nu dan voorbij zijn, maar Fausta wordt er altijd aan herinnerd en leeft haar leven in angst en zonder vrijheid. De plotselinge dood van haar moeder, dwingt haar haar angsten en het geheim dat in haar verborgen is, onder ogen te zien. Ze heeft namelijk een aardappel in haar vagina gestopt welke als een beschermende schild dient jegens walgelijke indringers.

Alt titel
La teta asustada
Regie
Claudia Llosa
Cast
Susi Sánchez, Magaly Solier, Efraín Solís, Marino Ballón, Antolín Prieto.
Release
12.03.2009
Release NL
17.12.2009
Release DVD
07.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Claudia Llosa | Cast: Magaly Solier (Fausta), Susie Sanchez (Aida), Efrain Solis (Noe), Marino Ballon (Tio Lucido) e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2009

Ik overdrijf niet als ik zeg dat The Milk of Sorrow op de valreep nog de prijs voor het vreemdste uitgangspunt van dit filmjaar wint. Maar hoewel het verhaal over een Peruaanse vrouw die ter bescherming van zichzelf een aardappel in haar vagina heeft ingebracht te bizar voor woorden klinkt, wordt dit vreemde fenomeen door regisseur Claudia Llosa geen moment expliciet toegelicht of belachelijk gemaakt. Daarmee ontstijgt dit uitgangspunt de functie van gimmick en wordt het een symbolische illustratie van de ingrijpende gevolgen van de Peruaanse burgeroorlog.

The Milk of Sorrow begint met een prachtige treurzang van een vrouw op haar sterfbed. Al snel wordt duidelijk dat deze vrouw is getekend door het leven, vooral door het leed dat zij moest ondergaan ten tijde van de oorlog. Zwanger van haar dochter Fausta werd ze bruut verkracht door soldaten, een gebeurtenis die niet alleen diepe sporen heeft achtergelaten, maar ook is overgesprongen op Fausta. Een oude Peruaanse mythe luidt namelijk dat het leed van de moeder door het drinken van moedermelk wordt geabsorbeerd door de dochter.

alle artikelen (1)

The Milk of Sorrow Nieuwsberichten

  • Peruviaanse film wint Gouden Beer

    Peruviaanse film wint Gouden Beer

    Jeffrey ,

    De Peruviaanse film La Teta Asustada heeft op het 59ste Filmfestival van Berlijn de Gouden Beer voor Beste Film gewonnen.