Sex & Drugs & Rock & Roll

Reviews (1)

Tarkus

Avatar

Redelijk goede film, al had ik er toch meer van verwacht.
Het leven van Ian Dury liep niet over rozen, dat was me ook al duidelijk toen ik de man zijn carrière volgde, maar deze film maakt wel duidelijk dat het nog erger was dan ik vermoede.
De muziek, is natuurlijk als je liefhebber bent prachtig en hoofdrolspeler Andy Serkis (de man die ook gestalte geeft aan Gollum in 'The Lord Of The Rings') zet hier een perfecte Ian Dury neer, om sommige momenten zou je denken dat hij het echt is. Weetje: het is ook Serkis die de nummers van Dury zingt in deze film en dus niet playbackt op de originele songs, en ook daar is de gelijkenis frappant.
De film is voor een biografie wat rommelig van regie, ik ben eerder een voorstander van een duidelijk chronologisch levensverhaal, maar het past wel bij de sfeer die Ian Dury en The Blockheads (zijn band) destijds nastreefden. Chaos alom.
Dury is in 2000 overleden, maar blijft bij velen, onder wie ikzelf, nog goed in het geheugen, want hoewel hij geen topzanger was, blijven vele nummers, waaronder de titelsong van deze film, vers in het geheugen, een dijk van een nummer trouwens.
Kortom: voor de liefhebbers een goede, zij het wat rommelige film, maar de muziek is nog steeds uniek !!