A Single Man (2009)

Debuut van modeontwerper Tom Ford is een indrukwekkend portret van een rouwende man, met een schitterende Colin Firth in de hoofdrol.
play

7,5 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Los Angeles 1962, het hoogtepunt in de Cuba crisis. De Britse homofiele professor George Falconer (Colin Firth) worstelt met de betekenis van het leven na de dood van zijn partner, Jim (Matthew Goode). George leeft compleet met zijn gedachten in het verleden en kan zich geen beeld van de toekomst vormen. We volgen hem gedurende een dag waarop een serie ontmoetingen en gebeurtenissen George er toe doen besluiten dat er geen betekenis aan het leven zit na Jim. George wordt bijgestaan door zijn beste vriendin Charley (Julianne Moore) die zo haar eigen vragen over haar toekomst heeft. Gebaseerd op de gelijknamige roman door Christopher Isherwood.

Regie
Tom Ford
Cast
Colin Firth, Julianne Moore, Nicholas Hoult, Matthew Goode, Lee Pace, Ginnifer Goodwin, Jon Kortajarena, Keri Lynn Pratt, Ryan Simpkins, Teddy Sears, Paul Butler, Jenna Gavigan, Alicia Carr, Paulette Lamori, Aaron Sanders.
Budget
$ 7.000.000
Release
19.10.2009
Release NL
04.02.2010
Release DVD
28.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Tom Ford | Cast: Colin Firth (George Falconer), Julianne Moore (Charley), Nicholas Hoult (Kenny), Matthew Goode (Jim), e.a.| Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2009

Als een gevestigd modeontwerper als Tom Ford zijn speelfilmdebuut maakt, verwacht je hevig gestileerde beelden, weelderige kostuums en een wat kitscherige visuele stijl. Die krijg je ook allemaal, maar de grote verrassing is dat de beelden de inhoud zelden in de weg staan en de thematiek van de film alleen maar versterken. Hierdoor is A Single Man niet alleen visueel een beeldschone film, maar ook inhoudelijk een van de beste debuten in tijden.

Gebaseerd op een roman van Christopher Isherwood, begint A Single Man met een auto-ongeluk in 1962, waarbij Jim, al zestien jaar de partner van de Britse hoogleraar George Falconer, om het leven komt. Falconer (werkzaam aan een universiteit in Los Angeles) is ontroostbaar en besluit dat een leven zonder Jim hem weinig meer waard is. Mooi is vervolgens hoe Falconer, na het horen van het verschrikkelijke nieuws, een façade probeert op te houden tegenover de buitenwereld. Onberispelijk gekleed gaat hij gewoon door met zijn dagelijkse routines, zonder dat er op het eerste oog iets met hem aan de hand lijkt te zijn. Vanbinnen wordt hij echter verteerd door verdriet en besluit hij op een dag een einde aan zijn leven te maken. De film volgt hem in zijn voorbereidingen en speelt zich dan ook grotendeels af op die ene dag.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

A Single Man Nieuwsberichten

  • A Single Man Trailer

    A Single Man Trailer

    Bram de Groot,

    Wazige beelden met Colin Firth en Juliannne Moore wekken interesse.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

jonki

"...Echt een leuke film over [b]KNIP![/b]..."

notReal

"...Mooie ingetogen film, begeleid door fantastische muziek en goede cinematografie. Alleen het eind ha......"

Tarkus

"...Ongetwijfeld een zeer goede rol van Colin Firth in deze film. Maar het geheel sprak me niet erg aan......"

A Single Man

acties