Yahsi bati

Yahsi bati (2009)

Reviews (1)

Umbra Orphanus

Avatar

Yahsi bati (De Ottomaanse Cowboys) is een vermakelijke film met veel humor. Ook als je niet Turks bent of geen enkele relatie hebt met Turkije of Turkse mensen is deze leuk en goed te volgen.
Met name leuk voor mensen die van onderbroekenlol houden, Monty Python-achtige grappen worden niet geschuwd.

Aziz en Lemi dienen een cadeau voor de president van de USA te over handigen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ze worden twee maal beroofd en stranden uiteindelijk zonder kleren, het cadeau en ander bezittingen in het Wilde Westen. Daar proberen ze geld te verdienen en het cadeau voor de president terug te bemachtigen van de grootste bandiet er er los loopt. Dit levert een keur aan leuke grappen op.

Het verdere verloop van de film ga ik niet beschrijven, dat dien je echt zelf te gaan zien.
Het is een erg leuke film en een brede grijs heeft zich van een plekje op mijn gezicht verzekert wanneer iemand een gesprek over Yahsi Bati aanknoopt.

De woordgrap die nog lang zal blijven hangen: "Knok, knok... Who is there? The Ottomen... The Ottomen Who? The Ottomen Empire!"

Neem van mij aan: houdt je van een lekker avondje lol zonder veel na te denken? Ga deze film zien, het is je geld echt waard!