The Runaways (2010)

It's 1975 and they're about to explode.

6,6 details

  • 106 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

De film vertelt het verhaal van de tienerband 'The Runaways' in de jaren '70. Joan Jett (Kristen Stewart) en de andere leden van hun band zijn allemaal rond de zestien wanneer ze, wonend in Hollywood, constant gemanipuleerd worden door hun manager Kim Fowley. Cherie (Dakota Fanning) vindt het eerst geweldig om in de band te spelen, ze is in de wolken, maar ze ondervindt al snel problemen in haar persoonlijke leven en lijkt de band te verlaten. Joan Jett is het hier niet mee eens; rock-'n-roll is haar leven en de bandleden zijn haar familie.

Regie
Floria Sigismondi
Cast
Kristen Stewart, Dakota Fanning, Michael Shannon, Danielle Riley Keough, Brett Cullen, Alia Shawkat, Scout Taylor-Compton, Tatum O'Neal, Johnny Lewis, Stella Maeve, Hannah Marks, Allie Grant, Ray Porter, Kiaya Snow, Jill Andre.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 2.995.811
Release
19.03.2010
Release NL
04.11.2010
Release DVD
25.01.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Floria Sigismondi | Cast: Kristen Stewart (Joan Jett), Dakota Fanning (Cherie Currie), Michael Shannon (Kim Fowley), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2010

The Runaways was van 1975 tot 1979 de eerste rockband die volledig uit (tiener)meisjes bestond. Joan Jett, later het bekendst van (solo)hits als “I Love Rock 'n Roll” en Lita Ford speelden gitaar, Cherie Currie zong, Sandy West drumde en vijf andere meiden speelden door de jaren heen basgitaar. The Runaways is een film over Cherie Currie, met grote bijrollen voor Joan Jett en manager Kim Fowley, marginale rollen voor West, Ford en één fictief personage waarin alle basgitaristen zijn samengevoegd. Een logische rolverdeling, want Curries tijd met The Runaways leent zich het beste voor het welbekende Hollywoodverhaal.

Dat de focus op Cherie Currie en Joan Jett ligt, komt ook voort uit het feit dat de film gebaseerd is op de memoires van Currie en dat Jett als 'executive producer' als enige bandlid direct bij de opnames betrokken was (bassiste Jackie Fox wilde zelfs dat haar naam niet in de film voorkwam). Dit is enigszins betreurenswaardig, want de boeiendste en leukste gedeeltes van de film gaan over de band en niet over Curries relatie met haar zus en dronken vader. Die scènes zijn van het oppervlakkige soort dat je in zoveel films over muzikanten tegenkomt.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The Runaways Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Runaways

acties