Crazy Heart (2009)

The harder the life, the sweeter the song.

Jeff Bridges won een terechte Oscar voor zijn rol als alcoholverslaafde countryzanger in een film die als geheel weinig bijzonder is
play

7,4 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigde Staten

In Crazy Heart, gebaseerd op een boek van Thomas Cobb, speelt Jeff Bridges de rol van Bad Blake, een alcoholistische countryzanger wiens carrière in de slop zit. Als hij een relatie krijgt met de journaliste Jean Craddock, krijgt hij ook zijn leven en muzikale carrière weer op de rails. Een van de redenen is ook dat Blake de jonge, talentvolle Tommy Sweet onder zijn hoede neemt.

Regie
Scott Cooper
Cast
Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal, James Keane, Beth Grant, Debrianna Mansini, Tom Bower, Paul Herman, Anna Felix, Rick Dial, David Manzanares, Ryan Bingham, Jerry Handy, Jack Nation, Ryil Adamson, J. Michael Oliva.
Budget
$ 7.000.000
Opbrengst
$ 39.462.438
Release
16.12.2009
Release NL
25.03.2010
Release DVD
29.06.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Scott Cooper | Cast: Jeff Bridges (Bad Blake), Maggie Gyllenhaal (Jean Craddock), Colin Farrell (Tommy Sweet), Robert Duvall (Wayne), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2009

Het eerste wat door mijn hoofd spookte na afloop van Crazy Heart was een hernieuwde waardering voor The Wrestler. Parallellen tussen de twee films, die beide gaan over een voormalige ster die probeert zijn carrière nieuw leven in te blazen, liggen voor het oprapen. Waar The Wrestler, naast een formidabele acteerprestatie van Mickey Rourke, echter ook als film erg veel te bieden had, leunt Crazy Heart wel heel erg op zijn hoofdrolspeler, de terecht met een Oscar bekroonde Jeff Bridges.

Crazy Heart is een mooi voorbeeld van zo’n kleine film die bijna uit het niets opkwam en vorige maand opeens twee Oscars in ontvangst mocht nemen. Weinig mensen hadden in september vorig jaar van deze film, die in eerste instantie pas in de lente van 2010 zou worden uitgebracht, gehoord. Totdat Fox Searchlight (niet geheel toevallig ook producent van andere ‘kleine’ films als Juno en Little Miss Sunshine) inzag dat de bijzondere prestatie van Jeff Bridges in de hoofdrol hem en de film weleens heel ver zou kunnen brengen bij de Oscars.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Crazy Heart Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Crazy Heart

acties