Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

Momma's got back-up.

Derde deel in de Big Momma-reeks is vooral een derderangs variant met een matig musicalsausje.
play

3,9 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Malcolm moet opnieuw in actie komen wanneer zijn stiefzoon Trent getuige is geweest van een moord. Hij en Trent gaan daarom undercover op een kunstacademie voor jongedames, als Big Momma en Charmaine. Ondertussen zoeken ze door naar de moordenaar, maar die is ook op zoek naar hen.

Alt titel
Big Momma's House 3
Regie
John Whitesell
Cast
Martin Lawrence, Ken Jeong, Jessica Lucas, Brandon T. Jackson, Tony Curran, Portia Doubleday, Michelle Ang, Marc John Jefferies, Emily Rios, Ana Ortiz, Henri Lubatti, Lorenzo Pisoni, Trey Lindsey, Zack Mines, Brandon Gill.
Budget
$ 32.000.000
Opbrengst
$ 83.615.414
Release
16.02.2011
Release NL
17.03.2011
Release DVD
26.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: John Whitesell | Cast: Martin Lawrence (Malcolm / Big Momma), Brandon T. Jackson (Trent / Charmaine), Jessica Lucas (Haley), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2011

In dit derde deel van zijn ‘succes’-reeks keert Martin Lawrence opnieuw terug als Big Momma. Was deze dekmantel in deel één nog gebaseerd op een echte persoon, in dit derde deel wordt het pak gewoon uit de kast getrokken omdat het er toch nog hing. Daarnaast werd over het scenario een musicalsausje gegoten. De minimale logica uit de voorgaande delen is dus totaal verdwenen, al valt het musicalingrediënt nog enigszins te verklaren uit de populariteit hiervan onder de jongste generatie pubers.

Na een belachelijke, maar best grappige openingssequentie met Malcolm en Ken Jeong als postbode (de Chinese man uit The Hangover) verplaatst de aandacht zich vooral naar Malcoms zoon Trent. Deze wil dolgraag zijn hiphopcarrière uitbreiden en heeft daar geld van zijn vader voor nodig. Wanneer Trent tijdens de jacht op zijn vaders handtekening getuige is van een moord moeten beiden onderduiken op een kunstacademie voor meisjes (bestaan die echt?). De onderbouwing in de film voor dit volslagen belachelijk plan is nog één millimeter dikker en behelst iets met een memorystick en belastende gegevens. Het maakt ook allemaal niks uit. Gevolg is dat Malcolm zijn Big Mommakostuum uit de kast kan trekken en daarnaast ook nog een mooi pakje voor zoon Trent vindt. Daarmee is Big Momma’s nichtje Charmaine geboren en tal van nieuwe plotlijntjes.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Big Mommas: Like Father, Like Son Nieuwsberichten

Laatste reacties

Olrik

"...[quote=Frietgezicht]Vraag mij af waarom Lawrence totaal niet meer in films speelt. Ok,hij zat niet i......"

Frietgezicht

"...Vraag mij af waarom Lawrence totaal niet meer in films speelt. Ok,hij zat niet in de beste films maa......"

Omega

"...Ha ha, dit onderwerp blijft grappig om naar te kijken. Deze film moet je zeker niet missen...."

Big Mommas: Like Father, Like Son

acties