The Dark Knight Rises (2012)

The Legend Ends

De krachtpatserij van schurk Bane reflecteert de stijl van regisseur Nolan: veel uiterlijk vertoon ter maskering van eventuele zwaktes. Een effectieve strategie zo blijkt.
play

8,0 details

  • 164 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
164 Min Verenigde Staten

Gotham City krijgt te maken met een nieuw gevaar: Bane (Tom Hardy), is een wrede schurk die in het verleden ernstig gewond is geraakt en een verdovend gas nodig heeft om te overleven. Zonder zijn masker, dat in zijn kaak verwerkt zit, is de pijn voor hem niet vol te houden. Batman (Christian Bale), die acht jaar na het debacle met The Joker, en de tragische dood van Harvey Den,t er niet al te best aan toe is, zal in Bane zijn grootste uitdaging tot nu toe tegenkomen.

Alt titel
Batman 3
Regie
Christopher Nolan
Cast
Liam Neeson, Morgan Freeman, Tom Hardy, Anne Hathaway, Christian Bale, Michael Caine, Joseph Gordon-Levitt, Gary Oldman, Marion Cotillard, Ben Mendelsohn, Juno Temple, Joey King, Matthew Modine, Aidan Gillen, Burn Gorman, Daniel Sunjata, Alon Abutbul, Josh Stewart, Sam Kennard.
Budget
$ 250.000.000
Opbrengst
$ 1.081.041.287
Release
20.07.2012
Release NL
20.07.2012
Release DVD
04.12.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher Nolan | Cast: Christian Bale (Bruce Wayne / Batman), Tom Hardy (Bane), Anne Hathaway (Selina Kyle / Catwoman), Joseph Gordon-Levitt (John Blake), Gary Oldman (Jim Gordon), Marion Cotillard (Miranda Tate), Michael Caine (Alfred), e.a. | Speelduur: 164 minuten | Jaar: 2012

Daar komt Batman dan. Het duurt een tijd voordat de gemaskerde held zijn opwachting maakt, maar als hij dan eindelijk in vol ornaat verschijnt, is dat natuurlijk met veel drama en spektakel. De bekende themamuziek van Hans Zimmer brult net zo hard de zaal in als Batman vanuit het donker het scherm inrijdt. Het is dik aangezette, uiterst effectieve bombast. Het is kenmerkend voor deze derde en laatste Batmanfilm van regisseur Christopher Nolan, die als een sneltrein voortraast met een overdonderende soundtrack om de zwakkere elementen te verhullen. En dat is toch wel enigszins nodig, want zonder een bliksemafleider à la Heath Ledgers Joker zijn de scheurtjes toch wat beter zichtbaar.

Acht jaar na de gebeurtenissen uit The Dark Knight loopt Bruce Wayne nog altijd met een stok. Harvey Dent werd held en symbool voor een nieuw Gotham en Batman kreeg de schuld voor zijn dood en verdween voorgoed. Maar nu moet hij toch terugkeren wanneer een nieuw gevaar Gotham komt teisteren. Het begin kent nog een aantal rustige scènes en gunt de kijker nog enige adempauze, maar daarna komt de vaart erin. Als The Dark Knight Rises eenmaal op stoom is gekomen, walst hij over alles en iedereen heen en beneemt hij zowel de adem als ons kritisch denkvermogen.

alle artikelen (210)

The Dark Knight Rises Nieuwsberichten

Laatste reacties

Ed Crane

"...[quote=Frietgezicht]Haha idd. Trouwens,ik keek zondag TDKR opnieuw en op een gegeven moment aan h......"

hansbeer

"...Een verrassend hoog cijfer voor een film die veel te lang duurt, en het eerste deel weinig met Batma......"

leonvr

"...Veel mooi spektakel. Zwak en voorspelbaar verhaaltje. Naarmate de film vordert wordt het steeds onre......"

The Dark Knight Rises

acties