Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

No Plan. No Backup. No Choice.

De missie was niet eerder zo onmogelijk, maar ook nooit eerder zo leuk.
play

7,4 details

  • 133 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigde Arabische Emiraten
  • Tsjechië
133 Min Verenigde Staten

In dit vierde deel wordt de organisatie Impossible Mission Force (IMF) ervan verdacht betrokken te zijn bij een internationaal terroristisch complot en op non-actief gezet. Ethan Hunt komt in het geheim samen met zijn nieuwe team om de naam van IMF te zuiveren. Tijdens deze ondergrondse missie treedt het zogenaamde 'Ghost Protocol' in werking, waarbij hulp en contact met de buitenwereld onmogelijk zijn...

Alt titel
Mission: Impossible IV, Mission: Impossible 4
Regie
Brad Bird
Cast
Tom Cruise, Jeremy Renner, Léa Seydoux, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist, Josh Holloway, Anil Kapoor, Vladimir Mashkov, Ilia Volok, Samuli Edelmann, Goran Navojec, Ivan Shvedoff, Miraj Grbic, Pavel Kriz, Pavel Kríz.
Budget
$ 145.000.000
Opbrengst
$ 694.713.380
Release
21.12.2011
Release NL
22.12.2011
Release DVD
24.04.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Brad Bird | Cast: Tom Cruise (Ethan Hunt), Jeremy Renner (Brandt), Simon Pegg (Benji), Paula Patton (Jane), e.a. | Speelduur: 133 minuten | Jaar: 2011

Ga Mission: Impossible - Ghost Protocol zien in IMAX. De film is hoe dan ook één van de betere actiefilms van dit jaar, maar in een IMAX-bioscoop overdondert de film pas echt. En dat is natuurlijk het enige wat wij van Mission: Impossible verwachten: overdonderende actie die de grenzen van alles wat wij eerder hebben gezien, verlegt. M:I 4 doet dit perfect en zonder zichzelf serieus te nemen. De film heeft er de grootste lol in ons extreme actiescènes voor te schotelen. De kijker hoeft vrijwel geen moeite te doen er met volle teugen van te genieten.

Net als de voorgaande Mission: Impossible-delen staat ook Ghost Protocol min of meer op zichzelf. Er wordt hier en daar verwezen naar deel drie, maar kennis van dat deel is niet noodzakelijk. Hetzelfde geldt overigens ook voor kennis van Ghost Protocol zelf. De verhaallijn is totaal ondergeschikt aan de actie en alles staat in dienst om Ethan Hunt en zijn team de meest bizarre dingen te laten doen.

alle artikelen (65)

Mission: Impossible - Ghost Protocol Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...wat mij betreft de beste uit de reeks tot nu toe. MI4, MI3, MI1 met MI2 als de minste. MI3 ietsje be......"

MagicMichiel

"...[quote=Archangel]PS: Er komt echt veel promotie voor apple producten door heel de film :E[/quote] J......"

Screambird

"...Super actiefilm! Deze film bevat wat mij betreft alles wat een actiefilm nodig heeft: goede cast, ui......"

Mission: Impossible - Ghost Protocol

acties