My Queen Karo (2009)

5,8 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Nederland
  • België
101 Min Nederland

Karo groeit op in een hippie commune in een Amsterdams kraakpand begin jaren zeventig. Haar eerder burgerlijke moeder Dalia heeft het zeer moeilijk wanneer haar idealistische vader Raven als voorstander van de vrije liefde een relatie begint met een andere vrouw. Ook wordt het kraakpand gewelddadig terug gevorderd door de eigenaar wat zal leiden tot harde krakersrellen.

Regie
Dorothée Van Den Berghe
Cast
Matthias Schoenaerts, Déborah François, Maria Kraakman, Ward Weemhoff, Nico Sturm, Anna Franziska Jaeger.
Release
28.10.2009
Release NL
11.02.2010
Release DVD
25.05.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Dorothée van den Berghe | Cast: Anna Franziska Jäger (Karo), Deborah François (Dalia), Matthias Schoenaerts (Raven), Maria Kraakman (Alice), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2009

Er moest een Belgische regisseur aan te pas komen om de krakerswereld in het Amsterdam van de jaren zeventig in een film te verbeelden. Dorothée van den Berghe, die in 2002 debuteerde met Meisje, geeft in My Queen Karo een interessant inkijkje in die bijzondere wereld aan de hand van haar eigen jeugdherinneringen. Het levert een fijne, niets-aan-de-handfilm op die uiteindelijk echter een ietwat te vrijblijvende indruk achterlaat om echt te kunnen beklijven.

De tienjarige Karo verhuist in de jaren zeventig met haar Vlaamse vader en Waalse moeder van België naar Amsterdam omdat haar vader daar wil proeven van het vrije leven. Eenmaal aangekomen in het ‘ongedwongen’ Amsterdam neemt het gezin zijn intrek in een krakerspand, waar een grote groep mensen zonder regels (en vaak ook zonder kleren) harmonieus met elkaar samenleven. Alles mag, niets moet, is het motto. Karo heeft het echter moeilijk om te aarden in Amsterdam, vooral omdat haar ouders het voortdurend met elkaar aan de stok hebben en zich weinig om haar bekommeren. Zelf weet ze ook niet precies wat ze wil en probeert ze haar hoofd boven water te houden in een wereld zonder regels. Regels die zij zo hard nodig heeft.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

My Queen Karo

acties